Antena 3 CNN Politică Ministrul Digitalizării, recomandări pentru români legat de TikTok: "Citiţi cu atenţie termenii de utilizare" | Ce va face cu contul său

Ministrul Digitalizării, recomandări pentru români legat de TikTok: "Citiţi cu atenţie termenii de utilizare" | Ce va face cu contul său

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a precizat că aşteaptă rezultatele analizei complete asupra riscurilor și vulnerabilităților pentru a decide ce se va întâmpla cu contul său de TikTok şi le recomandă tuturor românilor să fie atenți la datele lor.

Ministrul Digitalizării, recomandări pentru români legat de TikTok: "Citiţi cu atenţie termenii de utilizare" | Ce va face cu contul său
Sursa foto: Hepta | Profimedia
de Claudia Popovici    |    19 Mai 2023   •   16:38

„Vedem și ce reiese în urma analizei complete asupra riscurilor și vulnerabilităților. Ce le-aș recomanda tuturor românilor este să citească cu mare atenție termenii de utilizare, să dacă ce se întâmplă cu datele lor, unde pot fi trimise, ce alte date se colectează și dacă sunt confortabili cu asta să își instaleze aplicația, dacă nu, să nu o instaleze”, spune Sebastian Burduja, întrebat dacă își închide contul de TikTok.

El precizează că nu își administrează contul de TikTok.

„E un coleg din echipa mea care îl gestionează de pe un dispozitiv personal. Eu personal nu am această aplicație și nu o să îmi instalez. Este un dispozitiv personal care nu include alte date”, afirmă ministrul Sebastian Burduja.

Ministrul Digitalizării arată că Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică a recomandat autorităților și instituțiilor publice din România interzicerea descărcării, instalării și utilizării a aplicației TikTok pe dispozitivele de serviciu.

„Este o recomandare, nu este o decizie deci rămâne la latitudinea fiecărei instituții publice să o pună în practică sau nu. Dacă nu o pune în practice sigur că își asumă și riscurile aferente.

Noi, la nivelul Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, întrunit săptămâna aceasta, am identificat anumite riscuri de securitate, pe baza unui raport și ceilalți actori și-au asumat că în decurs de o săptămână vin cu eventuale completări la această analiză și ne vom pune problema oportunității unei decizii în acest sens.

La acest moment, discutăm de o recomandare, deci vom vedea dacă va exista o interdicție obligatorie sau rămânem la stadiul de recomandare”, încheie Sebastian Burduja.

×
Subiecte în articol: TikTok ministrul Digitalizării
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close