Antena 3 CNN Politică Ministrul Internelor cere structurilor M.A.I. din Constanţa responsabilitate şi exigenţă în organizarea referendumului

Ministrul Internelor cere structurilor M.A.I. din Constanţa responsabilitate şi exigenţă în organizarea referendumului

Ministrul Internelor cere structurilor M.A.I. din Constanţa responsabilitate şi exigenţă în organizarea referendumului
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Iul 2012   •   17:34

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, aflat sâmbătă într-o vizită de lucru la Constanţa, a cerut structurilor MAI din judeţul Constanţa responsabilitate şi exigenţă sporită în gestionarea problematicii referendumului, având în vedere numărul mare de turişti care vor dori să voteze.
   
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a făcut sâmbătă o vizită de lucru la Constanţa, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii structurilor teritoriale ale MAI cu atribuţii în organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui României, informează instituţia.
   
La întâlnire a participat, de asemenea, şi prefectul judeţului Constanţa, Bogdan Huţucă.
   
Ministrul Ioan Rus a cerut tuturor structurilor MAI din judeţul Constanţa responsabilitate şi exigenţă sporită în gestionarea problematicii referendumului, având în vedere existenţa pe litoral, în acest week-end, a unui mare aflux de turişti care vor dori să-şi exercite dreptul de vot în cele 35 de secţii suplimentare create în acest scop. 
   
Domnia sa a atras atenţia şefilor structurilor MAI prezenţi la întâlnire, cu privire la faptul că "acest referendum este un test pentru minister, Europa fiind foarte atentă la ceea ce se întâmplă în ţara noastră în această perioadă, considerând referendumul un examen al democraţiei pentru România".
   
În acest context, ministrul Ioan Rus a subliniat necesitatea implicării totale a angajaţilor MAI din structurile teritoriale în desfăşurarea în condiţii de deplină legalitate a referendumului, apreciind că, îndeplinirea cu responsabilitate a misiunilor pe această linie constituie, implicit, o garanţie oferită Europei pentru democraţia din România.
   
De asemenea, ministrul Administraţiei şi Internelor a recomandat tuturor celor implicaţi în organizarea şi desfăşurarea referendumului să asigure o transparenţă totală privind modul de gestionare a acestui eveniment atât faţă de ONG-uri, cât şi faţă de mass-media.
   
Ministrul Ioan Rus a precizat faptul că înfiinţarea secţiilor de votare suplimentare de pe litoral a reprezentat o necesitate, având în vedere obligaţia autorităţilor de a respecta dreptul constituţional de exprimare a votului pentru toţi turiştii aflaţi în ziua referendumului în staţiunile din această zonă ţi că, chiar dacă o parte dintre aceste secţii sunt organizate în locaţii atipice, ele respectă întocmai standardele prevăzute de lege.
   
Cu această ocazie, ministrul Ioan Rus a vizitat o parte dintre secţiile suplimentare de vot aflate în staţiunile Mamaia, Neptun şi Eforie.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close