Antena 3 CNN Politică Miron Cozma, primul ?rocker-haiduc? al ţării: ?Dacă ajung la Cotroceni, îi leg pe foştii preşedinţi?

Miron Cozma, primul ?rocker-haiduc? al ţării: ?Dacă ajung la Cotroceni, îi leg pe foştii preşedinţi?

Miron Cozma, primul ?rocker-haiduc? al ţării: ?Dacă ajung la Cotroceni, îi leg pe foştii preşedinţi?
Sursa foto: Miron Cozma
09 Iul 2009   •   15:04

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a anunţat joi, că va candida ca independent la preşedinţia României, pentru a deveni primul şef de stat ?rocker? al ţării. Fostul luceafăr al huilei a ameninţat că, în cazul în care se va instala ca şef de stat la Cotroceni, va purta sâmbetele preşedinţilor post-revoluţionari ai României pe care-i va aduce ?legaţi? în faţa justiţiei pentru mineriade. Cozma a susţinut că va înfiinţa şi Partidul Muncitorilor, o formaţiune de stânga care va avea drept semn electoral ?spirala dacică, semnul cel mai stabil, al continuităţii poporului român? şi ca slogan deviza vestitului haiduc maramureşean Pintea Viteazul, ?Libertatea este mai presus decât viaţa?.
?Voi candida la preşedinţia României, indiferent dacă voi putea înfiinţa sau nu până atunci Partidul Muncitorilor. Articolul 37 din Constituţia României îmi permite să candidez pentru postul de preşedinte al României. E adevărat, nu am voie să votez, dar pot să fiu votat. În campania electorală voi merge din poartă în poartă, pentru că nu am bani să-mi fac campanie. Dacă voi ajunge preşedintele României, îi leg pe toţi cei trei preşedinţi de până acum. Voi fi primul preşedinte rocker al ţării noastre. Dacă nu candidez independent, atunci am un as în mânecă, am un partid, înfiinţat deja în 1863?, a declarat Cozma.
Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a explicat că Partidul Muncitorilor pe care-l va înfiinţa va fi, doctrinar, unul de stânga.
?Va fi un partid dur pentru actualii politicieni. Vor fi doar feţe noi în partid, singura faţă veche voi fi eu. Voi face acest partid fără bani. Nu am niciun sponsor. Eu voi accepta doar persoane care nu sunt dintre nomenclaturişti. Nu vedeţi că hoţii sunt la noi în libertate, nu în puşcărie? Deviza partidului va fi ?Libertatea este mai presus decât viaţa?, deviză a lui Pintea Viteazul. Eu trăiesc din pensie, nu am afaceri şi nici pe mătuşa Tamara. Pe fiul meu încerc să-l angajez la cineva cinstit din Timişoara şi nu reuşesc. Credeţi că fata lui Băsescu este mai deşteaptă decât fiul meu? Puteam să-l trimit să candideze pentru Parlamentul European. Dar, nu am făcut-o, cu riscul că nu are cu cine să lucreze. Eu nu mi-am băgat fiul în faţă, cum şi-a băgat Băsescu fata?, a spus Cozma.
Primul gest justiţiar al rockerului haiduc în calitatea de viitor şef de stat ar fi legarea fedeleş a preşedintelui Traian Băsescu şi a preceseorilor săi, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu pentru implicarea lor în ascunderea adevărului despre mineriade.
?Toate aceste evenimente (mineriadele, n.r.) sunt create de o creaţie diabolică a KGB, Ion Iliescu. Atunci, cum să poată Iliescu să se ancheteze pe el însuşi. E adevărat că în judeţul Hunedoara, în special în Deva, s-a promovat regimul Constantinescu. Cei care v-aţi semnat singuri condamnarea la dispariţia minerilor, a siderurgiştilor, l-aţi votat pe Constantinescu. Minerii trebuie să fie mândri, pentru că ei nu au greşit. Nu ei au făcut mineriadele. Eu l-am inculpat  pe Iliescu şi l-am făcut criminal. Iar actele lui Băsescu i-au adus pe mineri la Bucureşti. Băsescu va face puşcărie pentru evenimentele din 13-15 iunie, deoarece unele fapte nu se prescriu. Nu mi-e frică de ei. Băsescu a spus, la un moment dat, când se afla la cabana Cheile Buţii, în Valea Jiului, beat fiind, că nu Cozma şi minerii au declanşat evenimentele din 1999, ci ?noi, deoarece  aveam nevoie de bani. Evenimentele din 1990 au fost declanşate de Iliescu, Roman, Voiculescu, Băsescu, cele din 1991 de Iliescu, Roman, Băsescu, Mircea Ionescu Quintus şi Stolojan, iar cele din 1999 de către Constantinescu şi Băsescu?, a mai declarat Cozma.
Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Miron Cozma
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close