Antena 3 CNN Politică Miron Cozma va înfiinţa un nou partid politic

Miron Cozma va înfiinţa un nou partid politic

Miron Cozma va înfiinţa un nou partid politic
Sursa foto: Miron Cozma
18 Ian 2009   •   14:54

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma începe demersurile pentru a-şi înfiinţa propriul partid. Formaţiunea va fi una a muncitorilor, a anunţat Cozma cu ocazia împlinirii a zece ani de la mineriadele din 1999. El nu a dezvăluit totuşi denumirea viitoarei formaţiuni politice, de teamă că acest lucru ar putea să-i blocheze demersurile de înregistrare a partidului la tribunal.
Viitorul partid are deja preşedinţi în 26 de judeţe. ?În perioada următoare, voi face filiale la Maramureş, Satu Mare şi Cluj, iar apoi voi merge în zona Suceava, Iaşi. Mi-am împărţit ţara şi timpul astfel încât să stau cam o lună pentru fiecare judeţ. Un şef de filială, neam cu mine, a fost deja destituit pentru că a zis că are nevoie de bani. Partidul meu va fi unul al muncitorilor în care nu se va discuta despre bani şi nu vreau să fie etichetat partid comunist, capitalist sau oricum altcumva. Va fi un nou curent, curentul Cozma în politică", a declarat fostul liderul sindical din Valea Jiului.
Miron Cozma a mai spus că nu va primii în noua sa formaţiune niciun fost membru al PCR, dar nici foşti membri ai partidelor politice post-decembriste.
Fostul lider al minerilor, Miron Cozma a făcut aceste anunţuri la comemorarea a 10 ani de la mineriadele de la Costeşti, judetul Vâlcea. Este pentru prima dată după ce a ieşit din puşcărie, cand Luceafarul Huilei se întâlneste cu toţii liderii de sindicat din Valea Jiului şi cu alţi lideri din minerit. Ceremonia a început cu un moment de reculegere în memoria unui dintre locotenenţii lui Cozma, Ionel Ciontu, care a murit pe 11 ianurie 2007 in spitalul penitenciarului Jilava.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Miron Cozma Valea Jiului
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close