Antena 3 CNN Politică Năstase: Boc pare un joystick al preşedintelui

Năstase: Boc pare un joystick al preşedintelui

Năstase: Boc pare un joystick al preşedintelui
Sursa foto: emil boc
28 Ian 2009   •   01:35

Adrian Năstase a declarat că anunţul făcut de Traian Băsescu cu privire la un eventual împrumut extern sub supravegherea FMI trebuia făcut de Guvern, nu de şeful statului, şi că premierul Emil Boc pare, în această situaţie, un fel de joystick al preşedintelui.
"În aceste condiţii, Emil Boc pare un fel de joystick pentru Traian Băsescu, iar Guvernul nu are niciun fel de credibilitate. Nu Traian Băsescu trebuia să facă anunţul legat de acest posibil împrumut, ci Guvernul", a spus Năstase, care s-a arătat de acord cu contractarea de finanţare externă.
Băsescu afirmase anterior că a anunţat Comisia Europeană că România intenţionează să contracteze un împrumut de 6-7 miliarde euro, sub supravegherea Fondului.
Adrian Năstase s-a declarat iritat şi de alte declaraţii ale preşedintelui, care afirmase că reprezentanţi ai Comisiei Europene au studiat dosarele lui Năstase şi au remarcat că nu este vorba de o instrumentare politică.
Liderul PSD a precizat că îi va adresa o scrisoare deschisă preşedintelui CSM, "pentru a vedea dacă acesta este modul de lucru la DNA şi dacă au intervenit noi reguli de procedură".
Năstase a spus că a trimis o scrisoare şi Comisiei Europene, întrebând dacă "membrii delegaţiei Comisiei Europene care întocmesc rapoarte în virtutea monitorizării României pe Justiţie au mandat să se uite prin conţinutul dosarelor".
Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, arăta că remarcile sale critice nu vizează Guvernul, ci pe preşedintele Traian Băsescu, şi a afirmat că aceste critici vor continua.
"Am întrebat la şedinţele noastre de partid dacă şi Traian Băsescu a semnat protocolul de guvernare (dintre PDL şi PSD) şi dacă este şi el parte a înţelegerii dintre PSD şi PDL. Mi s-a răspuns că nu şi, de altfel, şi el a afirmat că nu. Criticile mele îl vizează pe Traian Băsescu şi ele vor urma. Văd că este cineva care se plimbă cu bastoanele de dinamită, punând în pericol şi dinamitând această înţelegere. Eu nu am criticat niciodată Guvernul din care şi colegii mei fac parte, eventual mi-am exprimat unele rezerve, cu toată corectitudinea", a declarat Năstase.
Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close