Antena 3 Politică Năstase: Nu am dorit să trec prin umilinţele care trebuiau să însemne cătuşe, nu închisoarea în sine

Năstase: Nu am dorit să trec prin umilinţele care trebuiau să însemne cătuşe, nu închisoarea în sine

de G.S.    |    28 Apr 2013   •   09:12
Năstase: Nu am dorit să trec prin umilinţele care trebuiau să însemne cătuşe, nu închisoarea în sine
Sursa foto: Foto: Agerpres
Fostul premier Adrian Năstase a afirmat, sâmbătă seară, în emisiunea Q&A, la Antena 3, referindu-se la tentativa de sinucidere de anul trecut, că aceasta a fost determinată de o reacţie de revoltă în condiţiile în care 20 de ani a fost în slujba statului şi, pe de altă parte, nu voia să fie supus umilinţei de a fi încătuşat.
 
'Ceea ce a contat imens în reacţia pe care am avut-o a fost reacţia de revoltă. Într-un fel, m-am gândit în minutele acelea, în orele acelea la cei 20 şi ceva de ani în care practic de dimineaţa până seara am fost în slujba statului. (...) Am considerat că este profund nedrept şi mai ales nu am dorit să trec prin umilinţele care trebuiau să însemne cătuşe, nu închisoarea în sine... (...) A fost un refuz', a spus Năstase 
 
Acesta a insistat pe precizarea că nu pedeapsa în sine, pe care o consideră ca fiind nedreaptă, l-a condus spre un astfel de gest. 
 
'Am gândit foarte lucid, dar privindu-mă ca şi când m-aş fi văzut dinafară ca pe un personaj care trebuie să dispară pentru că onoarea şi demnitatea, aşa cum le-am înţeles eu de-a lungul anilor, în cele şase decenii, m-au determinat să o fac', a afirmat fostul premier. 
 
De asemenea, acesta a spus că "autorul moral' al acestei 'operaţiuni' este preşedintele Traian Băsescu. 
 
'Pentru mine e foarte clar. Autorul moral al acestei operaţiuni, nu numai de anul trecut, ci începând din 2005, a fost Traian Băsescu. Nu am nicio ezitare în a spune acest lucru. Dincolo de această credinţă a mea, mi se pare că destinul meu sau această a doua viaţă pe care cred că am pornit-o în 20 iunie anul trecut nu merită să se concentreze pe aceste chestiuni. (...) Unii îmi vorbeau despre Contele de Monte Cristo şi întoarcerea lui. Nu cred că mai foloseşte cuiva, nu cred că cineva poate să îmi dea înapoi aceste nouă luni sau poate să înoade un destin politic', a mai spus Adrian Năstase. 
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close