Antena 3 CNN Politică Năstase vrea să amâne Congresul PSD. Geoană: Nu voi lăsa data la cheremul micilor jocuri de culise

Năstase vrea să amâne Congresul PSD. Geoană: Nu voi lăsa data la cheremul micilor jocuri de culise

Năstase vrea să amâne Congresul PSD. Geoană: Nu voi lăsa data la cheremul micilor jocuri de culise
Sursa foto: Mircea Geoanã
04 Feb 2010   •   12:54

Liderul PSD, Mircea Geoană are noi motive de emoţie. Surse social-democrate susţin că principalul său rival, preşedintele Consiliului Naţional al formaţiunii, Adrian Năstase are de gând să forţeze în şedinţa de astăzi a acestui for, amânarea datei Congresului partidului pentru luna martie. Ziua fixată iniţial pentru Congres, cea de 20 de februarie ar oferi prea puţin timp pentru ca filiale PSD să consulte propunerea de statut şi platformele ideologice care vor fi prezentate la şedinţa CN şi să ofere un feed-back corespunzător către conducerea partidului. De intenţia lui Năstase nu este străin nici Geoană care a declarat, la începutul lucrărilor Consiliului, că nu vrea să lase decizia privind data Congresului PSD la cheremul jocurilor de culise.

"Va fi un Consiliu util. Decizia privind data Congresului este una mult prea importantă pentru noi ca s-o lăsam la cheremul unor mici jocuri de culise", a afirmat liderul social-democrat.

Geoană a mai criticat şi campania pe care un alt potenţial concurent la şefia partidului, senatorul Miron Mitrea a decis să şi-o facă la intrarea în sala de şedinţă a Consiliului.

"Azi vom avea clarificari cu privire la candidaturi şi la anumite poziţionări. O să fie mici vocalize, mici precampanii electorale, eu nu văd Consiliul Naţional ca o modalitate de a face precampanie electorală, ci ca pe un for statutar", a declarat liderul PSD.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Congres amanare Nastase Consiliu National
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close