Antena 3 CNN Politică ?Obama de România?: Nati Meir a oferit 100 de lei mită pentru fiecare semnătură de susţinere

?Obama de România?: Nati Meir a oferit 100 de lei mită pentru fiecare semnătură de susţinere

?Obama de România?: Nati Meir a oferit 100 de lei mită pentru fiecare semnătură de susţinere
Sursa foto: Nati Meir
07 Oct 2009   •   17:50

Candidatul Nati Meir a trecut de la împărţirea de paste şi periuţe de dinţi inscripţionate cu propriul său logo la ?ciubucul? de 100 lei dat românului în schimbul semnăturii acestuia de susţinere pentru propria sa candidatură la Cotroceni. Aflat la o întâlnire cu autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, autoproclamatul ?Obama de România? s-a lăudat că a scos între 50.000 şi 100.000 de euro din buzunar pentru a face rost de 280.000 de semnături necesare pentru depunerea candidaturii sale ca independent. Cam 100 de lei noi per semnătură, şi-a făcut rapid socoteala cel care speră să fie arestat după modelul Becali, ca să mai crească, speră el, în sondaje. Nati Meir s-a plâns că mita la care a recurs nu a fost îndeajuns, românii semnatari cerând deseori o sumă mai mare pe motiv că PSD sau PDL ar oferi mai mult pentru autograful lor pe o listă de susţinerere a unui candidat prezidenţial.
?În România nimic nu se face fără bani. Până acum, strângerea de semnături m-a costat între 50.000 şi 100.000 euro. Cam 100 lei costă fiecare semătură. Problema este că dacă mergi la un om şi îi dai 100 lei, îţi spune că PSD-ul sau PDL-ul i-a dat mai mult?, s-a plâns Meir, la o întâlnire cu regele romilor, Florin Cioabă.
Mai mult, Meir i-a cerut lui Cioabă să-i aranjeze o arestare la Braşov după modelul Becali. ?Dacă puteţi aranja, aici la Sibiu, să fiu arestat, aş fi foarte bucuros, pentru că atunci aş creşte mult în sondaje, ca Gigi Becali?, a spus Nati Meir.
Acum câteva luni, Nati Meir şi-a iniţiat campania de strângere de semnături pentru candidatura sa la prezidenţiale, încercând , împreună cu Monica Columbeanu să momească trecătorii cu paste şi periuţe de dinţi, pentru a-şi trece numele pe lista de susţinere.
Legea alegerilor prezidenţiale interzice influenţarea opţiunii unui român cu drept de vot prin bani sau orice altă formă de mită electorală, gestul intrând în zona penalului. În acest caz, Meir s-ar putea trezi arestat, dar pentru alte considerente decât cele care au stat la baza ridicării cu mascaţi a patronului Stelei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nati meir
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close