Antena 3 CNN Politică Orban: Am votat împotriva USL. PSD este adversar politic al PNL

Orban: Am votat împotriva USL. PSD este adversar politic al PNL

Orban: Am votat împotriva USL. PSD este adversar politic al PNL
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Feb 2011   •   14:16

Liderul liberal Ludovic Orban a votat împotriva constituirii Uniunii Social-Liberale, iar reprezentanţii PNL din Bucureşti s-au abţinut, au declarat surse din PNL, după ce liberalii au validat, sâmbătă, în DP, alianţa care va fi încheiată în cursul zilei între PNL-PSD şi PC, informează Mediafax.
  
 "Alianţa cu PSD a fost votată cu largă majoritate de voturi. Singurul care a votat împotrivă a fostl Ludovic Orban", au spus sursele citate.

Fostul prim-vicepreşdinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la finalul DP, că a votat împotriva USL pentru că este liberal şi pentru că PSD este unul din adversarii politici ai formaţiunii, menţionând că nu va demisiona, ci va sprijini liberalismul în cadrul USL.
   
"Sunt liberal, membru al PNL şi mişcării liberale de 20 de ani, adversarul politic al PNL au fost toate formaţiunile desprinse din PCR, indiferent cum s-au numit FSN, FDSN, PSDR, PSD, PD etc.", şi-a motivat Orban decizia.

El a ţinut să reitereze că a comparat USL cu un meci de fotbal.

"Am şi dat o comparaţie. Astăzi în cercetările sociologice PD s-a prăbuşit de la 35% la 15%, PSD are 35%, PNL are 27%. E ca şi cum două echipe puternice, am dat de exemplu Barcelona şi Real Madrid, ar încerca să câştige un meci cu Avântul Prăbuşirea. Numai că l-ar pune pe Ronaldo să bată loviturile libere de pe partea dreaptă cu piciorul stâng şi pe Messi să bată loviturile de pe partea stângă cu piciorul drept, şi şi-ar pune şi un căpitan de echipă de jucători în persoana lui Bănel Nicoliţă", a spus Orban.
   
El a subliniat că nu va pleca sub nici o formă din PNL, menţionând că în USL va sprijini în continuare liberalismul şi PNL.
   
Potrivit surselor PNL, "cele opt abţineri aparţin celor liderilor de pe Bucureşti: Preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman. liderul de la Sectorul 1 - Vlad Moisescu, liderul de la Sectorul 2 - Crisitian Popescu, liderul de la Sectorul 3 - Florin Alexe, liderul Sectorului 4 - Giani Dinu, liderul Sectorului 5 - Cristian Olteanu şi liderul Sectorului 6 - Rareş Mănescu".
   
Sursele citate au precizat că liderii din Bucureşti au votat împotriva USL din cauza prevederilor din protocolul care va fi semnat între ACD şi PSD potrivit căruia la Primăria Generală se va merge cu un candidat comun.
   
Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat, sâmbătă, constituirea alianţei cu PSD, înregistrându-se doar un vot "împotrivă" şi opt "abţineri", liderul PSD Victor Ponta adresându-se, la finalul şedinţei, liberalilor prezenţi, de la prezidiu, alături de Crin Antonescu.
   

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban PNL alianta PSD PC
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close