Antena 3 CNN Politică Orban, împotriva Alianţei PNL-PC: Liberalii se pot bate cu toate celelalte forţe politice

Orban, împotriva Alianţei PNL-PC: Liberalii se pot bate cu toate celelalte forţe politice

Orban, împotriva Alianţei PNL-PC: Liberalii se pot bate cu toate celelalte forţe politice
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Ian 2011   •   15:39

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, unul dintre cei trei liberali care s-au opus Alianţei PNL-PC, a declarat, luni, după semnarea protocolului, că partidul din care face parte a demonstrat că este îndeajuns de puternic pentru a se lupta singur cu celelalte forţe politice şi că nu are nevoie de alianţe conjuncturale constituite pentru a da jos pe cineva.

"Cred că Partidul Naţional Liberal este un partid care, în ultimii 21 de ani, a arătat că e un partid puternic, un partid care se poate bate cu toate celelalte forţe politice de la egal la egal pentru prima poziţie şi pentru a asigura o guvernare a României în interesul cetăţenilor", a declarat Ludovic Orban.

"Nu cred că PNL poate fi pus pe picior de egalitate şi pus în poziţia de a face un compromis atât de natură doctrinară cât şi de natură decizională", a mai spus liberalul.

Întrebat ce părere are despre o eventuală alianţă cu PSD, Orban a declarat că este "tot un partid socialist", la fel cum era şi Partidul Democrat la vremea Alianţei PNL-PD.

"Nu cred că face bine României (n.r. PSD). Băsescu face rău României şi prin asta. Că generează partide politice şi grupări politice care nu acţionează în conformitate cu voinţa electoratului şi cu convingerile membrilor care formează respectivele partide politice", a mai spus liderul liberal, adăugând că "nu cred că printr-o amalgamare împotriva, la urma urmei, a intereselor cetăţenilor care se simt reprezentaţi de PNL şi de PC se poate cu adevărat să se ajungă la o soluţie favorabilă pentru România".

Orban, despre Alianţa PNL-PC


Liderii PNL şi PC au semnat, luni, protocolul de colaborare prin care se constituie Alianţa de Centru-Dreapta. Liderii celor două formaţiuni s-au reunit separat în cursul dimineţii pentru a aproba documentul. Reprezentanţii Delegaţiei Permanente a PNL au aprobat realizarea alianţei cu PC, înregistrându-se însă trei voturi împotriva încheierii acesteia. Conform unor surse citate de Agerpres, cei trei liberali care s-au opus încheierii alianţei sunt liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, vicepreşedintele PNL Ludovic Orban şi deputatul Adriana Săftoiu.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban PNL alianta PC
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close