Antena 3 CNN Politică Orban: Să demisioneze Băsescu, cel care instigă sindicatele, nu Guvernul!

Orban: Să demisioneze Băsescu, cel care instigă sindicatele, nu Guvernul!

Orban: Să demisioneze Băsescu, cel care instigă sindicatele, nu Guvernul!
27 Oct 2008   •   15:35

De ce să demisioneze Guvernul? Să îşi dea demisia Traian Băsescu, cel care instigă sindicatele să ceară majorări salariale, să demisioneze parlamentarii care, profesori universitari fiind, şi-au votat o majorare salarială nejustificată, în condiţiile în care salariile acestora erau deja mari, a declarat Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, la ieşirea de la consultările PNL cu premierul Tăriceanu.
La întâlnire, s-au discutat mai mutle variante, dar decizia va fi luata de Guvern la reuniunea de după publicarea legii în Monitorul Oficial. Decizia PNL a fost o decizie politic, susţine Orban. ?Dacă alţii îşi permit să îşi bată joc de ţară pentru a câştiga voturi ieftine, guvernul nu îşi permite asta?, spune ministrul Transporturilor.
Orice fel de majorare economică, ce nu se bazează pe o creştere a productivităţii, nu face altceva decât să mărească riscul de a se ajunge la criză şi la distrugerea echilibrelor macroeconomce, care permit o putere de cumpărare decentă pentru români, e de părere Orban.
?Salariile profesorilor au crescut mai mult decât ne propusesem când am venit la guvernare. Aceste majorari salariale au fost posibile datorită creşterii economice şi reducerii inflaţiei. Orice fel de majorare care nu are suport în economie se va întoarce împotriva noastra, generând inflaţie?, avertizează ministrul Transporturilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close