Antena 3 CNN Politică Partidul lui Victor Ponta pierde pe toate liniile: financiar, sondaje, capital uman

Partidul lui Victor Ponta pierde pe toate liniile: financiar, sondaje, capital uman

Partidul lui Victor Ponta pierde pe toate liniile şi riscă să ajungă la datorii uriaşe. În primul rând, PRO România a început să sufere grav la capitolul resurse umane, cel mai nou plecat din formaţiune fiind Marian Neacşu, numit secretar general al Guvernului.

Partidul lui Victor Ponta pierde pe toate liniile: financiar, sondaje, capital uman
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Mădălina Mihalache    |    10 Ian 2022   •   12:51

De altfel, scorul electoral al PRO România a scăzut de la 3% la 1% în ultimele sondaje. Pe altă parte, sunt foarte multe procese în care partidul lui Victor Ponta este implicat şi va avea de plătit milioane de euro de pe urma lor.

Ultimul proces pe care l-a pierdut partidul condus de Victor Ponta, potrivit Europa Liberă, este cel prin care a folosit mai multe geci în campania pentru alegerile parlamentare. Este o decizie în prima instanţă.

PRO România urmează să plătească, dacă decizia va fi una definitivă, un milion de euro.

Cât despre procentele din sondajele de opinie, Pro România aproape că nu mai există. Ultimele cercetări sociologice, de la finalul anului trecut, plasează acest partid în jurul cifrei de 1%.

Victor Ponta ar încerca, potrivit unor surse politice, să revină în PSD, lucru care ar da naștere unor convulsii în interiorul principalului partid aflat la guvernare. Cel mai mult se opune Mihai Tudose, lider important al partidului, aflat în relații deloc cordiale cu Ponta.

Cea mai importantă, dar și cea mai recentă pierdere a partidului lui Victor Ponta este Marian Neacșu, numit de către premierul Nicolae Ciucă, la propunerea PSD, în funcția de secretar general al Guvernului. Acesta a fost, în trecut, secretar general al PSD, deputat din partea acestui partid, însă, în 2018, în urma unor dispute cu fostul lider al formațiunii, Liviu Dragnea, a decis să părăsească organizația, alăturându-se lui Victor Ponta în Partidul Pro România.

În 2019, însă, cu sprijinul PSD, Marian Neacșu este numit în funcția de vicepreședinte al ANRE, funcție pe care a ocupat-o, până la finalul lunii noiembrie a anului trecut, când a devenit noul secretar general al Guvernului, cu rang de ministru.

Pentru aceasta, Marian Neacșu a demisionat din Pro România, lucru confirmat chiar de către Victor Ponta, notează Jurnalul.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta PRO România
Parteneri
1.000 de lei de la stat, în august. Cine poate primi banii
x close