Antena 3 CNN Politică PDL va avea o nouă rundă de negocieri cu UDMR. Marko: nu excludem susţinerea unui guvern minoritar

PDL va avea o nouă rundă de negocieri cu UDMR. Marko: nu excludem susţinerea unui guvern minoritar

PDL va avea o nouă rundă de negocieri cu UDMR. Marko: nu excludem susţinerea unui guvern minoritar
Sursa foto: Marko Bela
29 Sep 2009   •   14:45

Liderii UDMR se vor vedea din nou cu cei ai PDL pentru negocierea susţinerii unui nou guvern minoritar în cazul în care convocarea liderilor coaliţiei la Cotroceni nu va dezamorsa criza existentă la nivel guvernamental. Potrivit unor surse din cadrul Uniunii, liderii acestei formaţiuni politici au zis da unei noi runde de negocieri cu PDL care încearcă să-şi construiască o formulă de susţinere parlamentară cât mai puternică în cazul în care social-democraţi vor decide astăzi ieşirea de la guvernare. Nu este exclusă chiar cooptarea UDMR în Executiv prin primirea unor portofolii ministeriale, precum cel al Dezvoltării, dar în anumite condiţii, ne-au declarat sursele citate.

?Deocamdată suntem curioşi să vedem cu ce ofertă vor veni. Suntem împotriva intrării la guvernare fără garanţii că viitorul guvern va trece de Parlament sau că nu va fi unul de conjunctură, până după alegerile prezidenţiale? susţin sursele citate.
Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, că nu exclude susţinerea de către Uniune a unui guvern minoritar, dar a subliniat, totuşi, că în această perioadă nu este de dorit un astfel de guvern.
"Aşa cum exclud în acest moment participarea într-un guvern până în prezidenţiale, susţinerea unui guvern minoritar din partea UDMR e posibilă, dar, şi atunci, probabil, va trebui să discutăm în ce condiţii şi despre ce fel de guvern este vorba şi dacă nu există o altă garanţie de a avea o stabilitatea guvernamentală decât un guvern minoritar", a arătat liderul UDMR.
El a explicat că Uniunea are o opinie "foarte negativă" privind guvernele minoritare, cu toate că, în opinia liderului UDMR, cel mai bun guvern a fost cel alcătuit din PNL şi UDMR, "care a fost ultra-minoritar, dar, totuşi, a reuşit să aibă o susţinere majoritară în Parlament tot timpul".
"Nu cred că în acest moment este de dorit un guvern minoritar", a arătat el, adăugând că Uniunea va purta discuţii atât cu PDL, cât şi cu PSD şi cu PNL.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: negociere UDMR guvern sustinere
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close