Antena 3 CNN Politică PNL şi PC, de acord să formeze Alianţa de Centru-Dreapta. Decizia finală, pe 10 ianuarie

PNL şi PC, de acord să formeze Alianţa de Centru-Dreapta. Decizia finală, pe 10 ianuarie

PNL şi PC, de acord să formeze Alianţa de Centru-Dreapta. Decizia finală, pe 10 ianuarie
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Ian 2011   •   13:09

Membrii Biroului Politic Central al PNL au aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi, propunerea preşedintelui Crin Antonescu privind încheierea unei alianţe politice cu Partidul Conservator. Aceasta ar urma să se numească Alianţa de Centru-Dreapta (ACD) şi se va putea înfiinţa numai după obţinerea acordului Delegaţiei Permanente a PNL. Propunerea a fost aprobată şi de către conservatori, în cadrul şedinţei Biroului Executiv al PC de miercuri.

"Începem anul printr-un act politic important, printr-un pas către construirea unei alternative de putere. Azi (n.r. 5 ianuarie), Biroul Politic Central al PNL a votat în unanimitate - un vot consultativ, pentru că nu are putere de decizie deocamdată - constituirea Alianţei de Centru-Dreapta - aşa se va numi - între PNL şi PC", a anunţat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Propunerea Biroului Politic Central urmează să fie supusă aprobării Delegaţiei Permanente a PNL. Liderul liberal a anunţat că aceasta a fost convocată pentru luni, 10 ianuarie, ora 11:00.

"Este o alianţă care se constituie înainte de toate pe baze programatice şi doctrinare", a mai precizat preşedintele PNL.

Crin Antonescu, despre alianţa cu PC


Candidaţi comuni la alegeri

Conservatorii au votat, miercuri, în şedinţa Biroului Executiv, în favoarea constituirii unei alianţe cu liberalii. Preşedintele PC, Daniel Constantin, a anunţat, la finalul şedinţei, că alianţa se va numi probabil Alianţa de Centru-Dreapta PNL-PC şi a precizat că cele două formaţiuni politice vor avea candidaţi comuni la alegerile din 2012 şi 2016.

"Este momentul să ne întoarcem acolo unde ne este locul: pe partea dreaptă a eşichierului politic. Vom propune un set de valori. Vom rămâne un partid de dreapta faţă de PSD. Ne propunem să avem cu PNL un program comun, candidaţi comuni la alegerile din 2012 şi 2016", a declarat Daniel Constantin.

Liderul PC a precizat, totodată, că protocolul care va fi încheiat de cele două partide pentru constituirea alianţei ar putea fi depus chiar luni la tribunal.

Cât priveşte alianţa pe care PC şi PSD o aveau până în prezent, Daniel Constantin a menţionat că aceasta va fi "întreruptă" şi le-a mulţumit social-democraţilor pentru colaborare, iar lui Victor Ponta pentru eleganţa manifestată faţă de decizia PC de a se alia cu liberalii.

Daniel Constantin, despre alianţa cu PNL






×
Subiecte în articol: PNL PC alianta
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close