Antena 3 Politică Ponta: Somez toate părţile politice să se abţină de la orice formă de presiune la adresa CC

Ponta: Somez toate părţile politice să se abţină de la orice formă de presiune la adresa CC

de L.D.    |    31 Iul 2012   •   20:19
Ponta: Somez toate părţile politice să se abţină de la orice formă de presiune la adresa CC
Sursa foto: Foto: Mediafax

Victor Ponta somează toate părţile politice implicate în actualul conflict politic generat de procedura de suspendare a preşedintelui României să se abţină de la orice formă de presiune publică sau directă la adresa Curţii Constituţionale sau la adresa unor judecători ai acestei instituţii, Agerpres.
   
'În calitate de prim-ministru al Guvernului României, ţinând cont de importanţa situaţiei politice actuale, precum şi de angajamentele democratice pe care ni le-am asumat, doresc să transmit un semnal public referitor la asigurarea independenţei Curţii Constituţionale din România. Din această calitate, vreau să somez toate părţile politice implicate în actualul conflict politic generat de procedura de suspendare a preşedintelui României - indiferent că vorbim de preşedintele suspendat, de Parlamentul României sau de partidele politice din România - să se abţină de la orice formă de presiune publică sau directă la adresa Curţii Constituţionale sau la adresa unor judecători ai acestei instituţii', afirmă Ponta.
   
Premierul afirmă că ar aprecia în mod deosebit dacă apelul va fi urmat de toate partidele parlamentare - PSD, PNL, PC, PDL, UDMR sau UNPR.
   
'Este necesar ca, în acest moment complicat, care urmează unui referendum extrem de important, toate părţile implicate să se abţină de la orice declaraţie care poate fi interpretată ca presiune sau tentativă de influenţare a deciziilor Curţii Constituţionale. Este necesar să se evite orice tentativă de întâlnire sau contactare a judecătorilor Curţii Constituţionale, pentru a nu se interfera asupra deciziilor acestei instituţii', subliniază premierul.
   
Victor Ponta precizează că 'a garantat în faţa Comisiei Europene şi în faţa partenerilor internaţionali ai României independenţa Curţii Constituţionale, precum şi că nimeni nu va încerca să influenţeze deciziile acesteia sau să conteste deciziile acesteia'.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close