Antena 3 CNN Politică Premierul a acceptat demisia Ministrului Muncii, dar nu a nominalizat un înlocuitor

Premierul a acceptat demisia Ministrului Muncii, dar nu a nominalizat un înlocuitor

Premierul a acceptat demisia Ministrului Muncii, dar nu a nominalizat un înlocuitor
23 Sep 2008   •   15:21

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru şi-a dat demisia din funcţie, după ce a fost suspendat de preşedintele Traian Băsescu. Călin Popescu Tăriceanu a acceptat demisia lui Păcuraru, dar nu a nominalizat încă un succesor pentru conducera ministerului. Potrivit discuţiilor de la sediul PNL, interimatul ar fi trebuit să fie asigurat de Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu. Cu toate acestea, este posibil ca premierul să nominalizeze un ministru cu drepturi depline.

Eugen Nicolaescu a acceptat propunerea de a prelua interimatul la Ministerul Muncii, însă i-a sugerat premierului să găsească un înlocuitor cât mai repede. "Am acceptat propunerea primului-ministru, dar nu cred că asta este soluţia. Soluţia este numirea unui titular." a declarat Nicolaescu, citat de Mediafax.

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a discutat, marţi, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, despre posibilitatea de a prelua portofoliul Muncii, deţinut de Paul Păcuraru. Surse au declarat agenţiei Mediafax că Nicolăescu a avut o discuţie cu premierul la Palatul Victoria şi că ministrul Sănătăţii ar fi acceptat în principiu să fie una dintre propunerile care ar urma să fie discutate în şedinţa de marţi după-amiază a conducerii liberale, pentru preluarea Ministerului Muncii.

Sursele citate au declarat că o altă variantă luată în calcul pentru Ministerul Muncii ar putea fi şi un secretar de stat în minister. Ministerul Muncii are cinci secretari de stat: Akos Derszi, Denisa Oana Pătraşcu, Valer Bindea, Theodora Bertzi şi Mihaela Arteni.

Cititţi şi MINISTRUL MUNCII, PAUL PĂCURARU, DESPRE SUSPENDAREA DIN FUNCŢIE: O DECIZIE NEDREAPTĂ ŞI POLITICĂ

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu Ministerul Muncii
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close