Antena 3 CNN Politică Premierul Emil Boc: Pentru 2012 vom pregãti un buget de stat de vreme rea

Premierul Emil Boc: Pentru 2012 vom pregãti un buget de stat de vreme rea

Premierul Emil Boc: Pentru 2012 vom pregãti un buget de stat de vreme rea
Sursa foto: Foto: INTACT Images
02 Noi 2011   •   19:30

Premierul Emil Boc, prezent la discuţia cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) de la Palatul Victoria, a dat asigurări oficialilor de la FMI, referitor la bugetul pe 2012 al României, informează Mediafax.

"Pentru 2012 vom pregãti un buget de stat de vreme rea şi, în cazul în care vremea va fi mai bunã, va fi mai bunã pentru toţi. Deci, este mai bine sã prevenim rãul şi sã consolidãm stabilitatea noastrã macroeconomicã. Aşa cum am vãzut azi, în mod special în Grecia, nu vom primi ştiri foarte pozitive, din câte ştiu, aşadar vremea în Europa, din punct de vedere economic, nu va fi foarte bunã, dar, aşa cum am spus, noi ne vom pregãti nu pentru cea mai bunã vreme în 2012, dar în cazul în care vom avea o vreme mai bunã, va fi mai bine pentru toatã lumea sau mãcar nu va fi furtunã. Dacã nu va fi furtunã, va fi mai bine pentru toatã lumea aici în România şi în Europa", a precizat premierul.

Jeffrey Franks, şeful delegaţiei FMI în România, prezent şi el la întâlnire, a arãtat cã actualul context economic internaţional este unul "de furtunã", dar cã România este mai bine pregãtitã decât în urmã cu doi ani.

"Sunt pe deplin de acord cã acestea sunt zile furtunoase şi cã o abordare prudentã pentru 2012 este extrem de recomandatã în aceste timpuri nesigure. Oricum, un lucru bun pe care îl putem spune despre aceste timpuri furtunoase este cã România intrã în aceastã nou val de furtunã mai bine pregãtitã decât a fost cu doi ani şi jumãtate în urmã, când valul anterior al furtunii a lovit. Aceasta pentru cã am luat împreunã câteva iniţiative foarte importante pentru a reduce deficitul de cont curent, a reduce deficitul fiscal, a lua mãsuri structurale importante. Aşadar, deşi vremurile sunt grele, intraţi în aceste vremuri dificile cu o economie mai solidã şi mai stabilã pe care sã vã bazaţi”, a declarat Franks.

O misiune comunã a FMI, Comisiei Europene şi Bãncii Mondiale se va mai afla în România până în 7 noiembrie. Cele mai importante teme de discuţie vizează construcţia bugetului pe anul viitor şi reforma companiilor de stat.

 


 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close