Antena 3 CNN Politică Premierul Ponta i-a certat pe miniştrii Nicolăescu şi Nica. Ascultă dialogul din şedinţa de guvern

Premierul Ponta i-a certat pe miniştrii Nicolăescu şi Nica. Ascultă dialogul din şedinţa de guvern

Premierul Ponta i-a certat pe miniştrii Nicolăescu şi Nica. Ascultă dialogul din şedinţa de guvern
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    29 Mai 2013   •   19:41

Premierul Victor Ponta a făcut dirigenţie cu miniştrii în şedinţa de guvern de miercuri şi i-a certat pe cei care nu se descurcă foarte bine la comunicarea publică. 

 
"O să vă rog domnu' ministru Nica (Dan Nica - n.r.), în continuare să prezentaţi dumneavoastră şi directorul de la Poşta Română toate lucrurile care ţin de ce s-a găsit acolo, de câte contracte, de câte pierderi s-au constatat, pentru că altfel rămâne doar informaţia cât are salariul managerul. Dacă nu prezintă foarte clar cum s-au angajat 6.000 de oameni, cum s-a constatat 200 milioane pierderi, de care nu ştia nimeni, nu o să se înţeleagă de ce nu doresc investitorii să vină. Dacă nu explicăm, primim lecţii de la cei care au băgat Poşta în faliment", i-a spus premierul Ponta ministrului Comunicaţiilor, Dan Nica.

Prim-ministrul nu l-a "iertat" nici pe ministrul Sănătăţii.
 
"La Sănătate, domnul ministru, cu cât mai puţine informaţii care pleacă din minister - despre care nu ştiţi nici dumneavoastră, nici eu - cu atât mai bine, că în fiecare zi trebuie să mai răspundem la nişte întrebări despre care cred că nu ştim, şi trebuie să faceţi ceva în minister, totuşi. Când se pleacă cu un proiect, să fie clar că e un proiect asumat şi discutat în Guvern, altfel mai mult ne scuzăm şi ne explicăm", i-a spus Ponta ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"Aveţi dreptate, numai că totuşi eu cred că transparenţa nu este un lucru rău şi faptul că anumite (...). Anumite lucruri care sunt în stadiu de proiect în grupuri de lucru, dacă unii doresc să le dea la presă, nu putem să-i oprim. Sigur, să încercăm să le povestim că, de fapt, cât nu sunt asumate, sunt numai simple ciorne şi nu trebuie să răspundem noi pentru ele", a venit răspunsul lui Nicolăescu.
 
"Să ştiţi că, fără coerenţă, o să rămână doar că fiecare vine cu câte o idee năstruşnică şi, la câte probleme avem în Sănătate, numai de idei năstruşnice n-avem nevoie", i-a replicat Ponta.

Declaraţiile au fost prezentate în ediţia de miercuri a emisiunii 100 de minute, de la Antena 3.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close