Antena 3 CNN Politică Principele Radu se uită spre Palatul Cotroceni

Principele Radu se uită spre Palatul Cotroceni

Principele Radu se uită spre Palatul Cotroceni
Sursa foto: principele radu
06 Apr 2009   •   04:31

Principele Radu pare a se îndrepta spre o candidatură la preşedinţia României, iar un eventual anunţ în acest sens ar putea veni pe 10 mai, de Ziua Monarhiei.

Pentru a ocupa postul de la Cotroceni, el ar putea fi consiliat de Betsy Myers, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai preşedintelui Barack Obama. Aceasta a fost invitata familiei regale, unde a şi declarat că l-ar susţine pe principele Radu la funcţia supremă în stat.
Printre posibilii oameni din staful elctoral s-ar putea număra şi consilierul de imagine al lui Sorin Oprescu, Cornel Comsa, care anunţa recent că se dedică unui ?proiect naţional? legat de campania unui viitor candidat, aminteşte Gardianul.

Ipoteza propulsării principelui Radu în fruntea României a fost lansată la nunta de diamant a regelui Mihai I şi reginei Ana.
Principesa Margareta şi principele Radu s-au întâlnit cu Betsy Myers, director executiv al campaniei electorale şi unul dintre cei mai importanţi lideri ai echipei electorale a lui Barack Obama, pilej cu care aceasta a şi anunţat că l-ar susţine pe principe în cadrul unei eventuale candidaturi.
În plus, pregătirile pentru campanie au fost schiţate de Cornel Comsa, care recent a demisionat din postul de consilier personal al primarului Sorin Oprescu.


Pe 1 aprilie, în emisiunea ?Ştirea Zilei? de pe Antena 3, întrebat de moderatoarea Gabriela Vrânceanu-Firea dacă ?nu respinge totalmente pentru acum sau pentru viitor posibilitatea unei candidaturi?, principele Radu a explicat că nu va accepta niciodată o funcţie de premier, cum s-a întâmplat în Bulgaria, cu regele Simeon al II-lea, dar ?pentru că cea de-a doua chestiune, deşi e legată tot de alegeri, reprezintă cu totul altceva, ca esenţă.
Reprezintă statul. Adică o instituţie care în ultima jumătate de veac a fost fie înjunghiată, fie confiscată, fie aproape demonetizată. Şi s-a petrecut acest fapt în România şi pe un fundal european care a minimalizat importanţa acestei instituţii?, declara principele despre preşedinţie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close