Antena 3 CNN Politică PSD decide duminică dacă îl exclude pe Geoană din partid

PSD decide duminică dacă îl exclude pe Geoană din partid

PSD decide duminică dacă îl exclude pe Geoană din partid
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    09 Noi 2011   •   21:42

PSD va decide duminică dacă Mircea Geoană va fi exclus din partid. Atunci va avea loc şedinţa Comisiei de Etică a partidului, căreia Victor Ponta i-a cerut să îl dea afară pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană. La şedinţă a fost invitat să participe şi Geoană.

Până atunci, freamătul din Senat pare să se fi calmat. Şedinţa de miercuri a fost una obişnuită. Mircea Geoană confirmă că a primit invitaţia pentru şedinţa Comisiei de disciplină, dar nu s-a hotărât încă dacă va merge.

Geoană a condus liniştit miercuri şedinţa Senatului, iar grupul social democraţilor nu a mai cerut astăzi înlocuirea lui.

"Nu s-a depus la conducerea Senatului nicio cerere de rocadă pentru Geoană", a declarat Toni Greblă, senator PSD.

Senatorii puterii sunt convinşi că social-democraţii au abandonat ideea de a-l înlocui pe Mircea Geoană, iar PDL nu va avea ocazia să câştige preşedinţia Senatului. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, îl vedea în locul lui Geoană pe Vasile Blaga.

"Oltean visează la pielea ursului din pădure", a comentat senatorul PDL, Vasile Blaga.

Agitaţia din jurul lui Geoană a stârnit nenumărate reacţii şi din partea analiştilor politici.

"Marii perdanţi ai evenimentelor din aceste zile sunt PSD şi opoziţia. Toată operaţiunea declanşată de Victor Ponta a fost o improvizaţie penibilă. (...) În acest moment, Ponta ar trebui să demisioneze", afirmă analistul politic Daniel Barbu.

De cealaltă parte, Victor Ponta nu este dispus să dea înapoi. Ponta a afirmat că este gata să-şi dea demisia şi să convoace Congresul partidului în cazul în care Geoană nu va fi înlocuit cu Titus Corlăţean.

 



×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close