Antena 3 CNN Politică PSD îi surâde lui Oprişan: oamenii săi, confirmaţi ca secretar de stat şi prefect

PSD îi surâde lui Oprişan: oamenii săi, confirmaţi ca secretar de stat şi prefect

PSD îi surâde lui Oprişan: oamenii săi, confirmaţi ca secretar de stat şi prefect
Sursa foto: Marian Oprisan
23 Ian 2009   •   17:05

Tactica de curtare a noului ministru al Internelor, Liviu Dragnea, trădarea lui Miron Mitrea, cât şi încercarea de apropiere de liderul PSD, Mircea Geoană i-au priit preşedintelui de Consiliu Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, zis şi ?Portofel?. Dragnea a dispus vineri acceptarea demisiei secretarului de stat, Nicolae Moldovan. Omul lui Oprişan, Cătălin Vrabie a rămas în funcţia de secretar de stat. Cu binecuvântarea lui Dragnea şi a partidului a devenit prefect de Vrancea şi Raluca Dan, o apropiată a baronului vrâncean
Cunoscut ca un fidel al lui Miron Mitrea, şeful CJ Vrancea a dat semne de dezertare din tabăra acestuia şi de apropiere de liderii de la Bucureşti. Mazilirea lui Gabriel Oprea şi instalarea lui Liviu Dragnea în fruntea Internelor ar fi putut să strice calculele lui Oprişan la MAI. Acolo, Oprea îl desemnase, fără consimţământul conducerii PSD, într-un post de secretar de stat pe omul de încredere a lui Oprişan, fostul parlamentar Cătălin Vrabie.
Simţind cum bate vântul schimbării, Oprişan a trecut cu arme şi bagaje în cealaltă tabără din PSD. A făcut asiduu lobby pe lângă beneficiarii scandalului Oprea, el putând fi văzut în dese rânduri pe la uşile sediului central al PSD sau la Parlament, la biroul de preşedinte al senatului, deţinut de Geoană.
Schimbarea de macaz i-a adus răsplata dorită: Vrabie a primit confirmarea partidului pentru postul de secretar de stat, în timp ce Raluca Dan, fost secretar la CJ Vrancea şi apropiată a baronului de Vrancea a primit investirea guvernamentală pentru postul de prefect al acestui judeţ.
În ceea ce-l priveşte pe proaspătul demisionar din funcţia de secretar de stat, responsabil de relaţia cu prefecturile, Nicolae Moldovan, acesta susţine că arecurs la acest gest pentru a fi alături de cei care l-au ales primar al oraşului Beclean, din judeţul Bistriţa. "Este o decizie personală. Am cântărit lucrurile şi cred că este mai bine să-i reprezint din funcţia de primar pe cei care m-au ales, locuitorii oraşului Beclean", a declarat Moldovan.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close