Antena 3 CNN Politică Radu Stroe versus Honorius Prigoană, posibili adversari pentru mandatul de deputat vacantat de Olteanu

Radu Stroe versus Honorius Prigoană, posibili adversari pentru mandatul de deputat vacantat de Olteanu

Radu Stroe versus Honorius Prigoană, posibili adversari pentru mandatul de deputat vacantat de Olteanu
Sursa foto: Radu Stroe
21 Dec 2009   •   12:43

PNL şi PDL sunt pe punctul de a-şi valida candidaţii pentru alegerile anticipate din luna ianurie destinate ocupării mandatului de deputat vacantat de liberalul Bogdan Olteanu, după numirea acestuia ca viceguvernator al BNR.Secretarul general al PNL, Radu Stroe s-ar putea lupta în campania electorală cu democrat-liberalul Honorius Prigoană, fiul parlamentarului Silviu Prigoană dat ca favorit pentru această candidatură în rândurile PDL.

Stroe va fi candidatul acestui partid pentru funcţia respectivă de deputat ce va fi pusă la bătaie la alegerile anticipate din data de 17 ianuarie care se vor desfăşura în colegiul uninominal 1 din sectorul I al Capitalei. Validarea candidaturii sale va fi făcută într-o viitoare şedinţă a Biroului Politic Central al PNL.

"O să o validăm în BPC. Este propunerea Organizaţiei sectorului 1 şi, probabil, asta va fi validată şi în Birou. N-am validat-o deocamdată", a precizat liderul PNL, Crin Antonescu.

În tabăra PDL, vicepreşedintele Gheorghe Flutur a declarat că Honorius Prigoană, fiul deputatului Silviu Prigoană, ar putea fi un nume luat în calcul pentru candidatura pentru mandatul de deputat lăsat vacant de Bogdan Olteanu. el a precizat că există o propunere a Organizaţiei Bucureşti, dar că se vor mai analiza lucrurile pentru cea mai bună soluţie, arătând că nu s-a finalizat încă această discuţie.

"Avem foarte mulţi tineri buni care ar putea să fie promovaţi, unul dintre ei este domnul Prigoană, dar aici susţinerea politică, votul politic este cel care va conta" a explicat Flutur. El a mai spus că în luarea deciziei se va ţine seama şi de poziţia organizaţiei de sector şi de opinia conducerii partidului. "Este o procedură de vot, poate fi un nume domnul Prigoană", a mai declarat Flutur, arătând că o decizie se va lua în perioada următoare.

În luna octombrie, liberalul Bogdan Olteanu a renunţat la mandatul de deputat ca urmare a numirii sale în funcţia de viceguvernator la Banca Naţională a României.


Conform unei hotărâri de Guvern, candidaturile pot fi depuse până în 28 decembrie numai de către partidele care la alegerile parlamentare anterioare au atins pragul electoral. Campania electorală va începe în 2 ianuarie şi se va încheia în 16 ianuarie, la ora 7:00. Pentru alegerile parţiale, campania electorală durează 15 zile.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close