Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: Din păcate, campaniile la noi sunt cel mai bun prilej pentru a folosi bani negri

Radu Tudor: Din păcate, campaniile la noi sunt cel mai bun prilej pentru a folosi bani negri

Radu Tudor: Din păcate, campaniile la noi sunt cel mai bun prilej pentru a folosi bani negri
Sursa foto: Foto: Antena 3
10 Apr 2015   •   13:36

 Klaus Iohannis a trimis, vineri, Parlamentului cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea actului normativ privind finanţarea activităţii partidelor şi a campaniilor electorale, apreciind că legea trimisă pentru promulgare are probleme legate de repectarea procedurii parlamentare. 

 
Realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, a explicat că singura soluţie pe care o vede pentru finanţarea partidelor politice este transparenţa.
 
"Soluţia este una singură: transparenţa. Mi se pare în regulă ce semnalează Iohannis, doar că ar fi exagerat din partea noastră să ne gândim că, brusc, toţi politicienii vor să devină nişte oameni care vor să respecte legea."
 
Radu Tudor a explicat că, în timpul campaniilor electorale, se folosesc metode dubioase de finanţare.
 
"Din păcate, campaniile prezidenţiale la noi sunt cel mai bun prilej pentru a folosi bani negri, pentru a influenţa electoratul într-un mod necinstit. Dacă vrem să facem ceva, cred că trebuie să impunem legalitatea, ca legea să prevadă desfiinţarea partidelor, dacă se dovedeşte că au folosit bani negri în campanie şi vă sugerez să priviţi această iniţiativă a lui Klaus Iohannis în paralel cu dezbaterea din Parlament legată de finanţarea partidelor de la bugetul de stat şi cu ce se întâmplă la DNA, unde vedem că în 2009 s-au rulat milioane de euro din bani negri pentru campania lui Traian Băsescu."
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close