Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: Traian Băsescu spune că sistemul pe care l-a creat este totalitar şi abuziv. Sunt lucruri grave, care nu vor rămâne fără consecinţe

Radu Tudor: Traian Băsescu spune că sistemul pe care l-a creat este totalitar şi abuziv. Sunt lucruri grave, care nu vor rămâne fără consecinţe

Radu Tudor: Traian Băsescu spune că sistemul pe care l-a creat este totalitar şi abuziv. Sunt lucruri grave, care nu vor rămâne fără consecinţe
Sursa foto: Foto: VideoNews
07 Apr 2015   •   09:40
Radu Tudor a comentat, marţi dimineaţă, războiul dintre Traian Băsescu şi câţiva dintre cei mai importanţi oameni din România, printre care şi şefa instanţei supreme, Livia Stanciu. 
 
Realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire" a explicat că tot ce a spus Antena 3 de-a lungul anilor s-a confirmat, ulterior, prin instituţiie ale statului şi că acest război este încă o pagină ruşinoasă în istoria României.
 
"Absolut tot a spus Antena 3 şi a demonstrat în emisiuni se dovedeşte a fi adevărat şi lucrurile sunt confirmate. Din păcate, există în continuare o complicitate la cel mai înalt nivel pentru protecţia lui Traian Băsescu. Acet război verbal între foşti prieteni şi foşti asociaţi, din punct de vedere politic, este una dintre cele mai ruşinoase pagini ale istoriei acestei ţări. Ce vină are poporul acesta, ca să suporte cearta în public între un fost preşedinte şi şefii unor instituţii esenţiale pentru funcţionarea democraţiei?"
 
Radu Tudor a opinat că tot ce se întâmplă acum e legat de Elena Udrea
 
"Până mai ieri erau asociaţi, se încurajau, se pupau şi acum constatăm că fac răfuieli publice, pentru că blonda favorită a lui Traian Băsescu este în arest. Este singurul motiv pentru care Traian Băsescu face aceste afirmaţii incredibile şi insuportabile într-un model democratic. Dacă Elena Udrea ar fi fost liberă şi nu ar fi fost cercetată de DNA, nu am fi avut parte de asemenea afirmaţii dureroase."
 
Radu Tudor a explicat că declaraţiile preşedintelui vor avea efect nu doar la nivel de populaţie, dar chiar şi la nivel de ambasade. 
 
"Ca orice cetăţean al acestei ţări, Traian Băsescu are dreptul să facă afirmaţii, să vorbească din experienţa de preşedinte. Dar dacă Traian Băsescu spune că acest sistem pe care l-a construit este totalitar, sistemul său se bazeză pe poliţie politică, pe abuzuri, pe încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, afirmaţiile sale vor fi notificate ca atare, nu doar de cetăţenii români, dar şi de ambasade. Sunt lucruri atât de grave încât nu pot rămâne fără consecinţe. Eu nu cred că din acest război vor putea merge mai departe cu aceste persoane din funcţiile pe care le deţin astăzi şi cu Traian Băsescu, în libertate, făcând declaraţii incendiare în continuare."
 
În fine, Radu Tudor a recunoscut că nu înţelege liniştea ministrului Justiţiei, care ar fi trebuit să se pronunţe deja pe această temă.
 
"Sunt instituţii ale statului şi funcţii importante care trebuie să se pronunţe, şi din păcate nu o fac. Ministrul Justiţiei. Cel care ocupă astăzi această funcţie nu doar că este tăcut, dar lasă senzaţia că este fricos. Tăcerea ministrului nu face decât să prelungească această stare gravă de conflict şi încrederea cetăţenilor."
 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close