Antena 3 Politică Raluca Turcan: Sunt copii în România care nici nu miros alocaţiile pentru că părinţii le cheltuie pe altceva

Raluca Turcan: Sunt copii în România care nici nu miros alocaţiile pentru că părinţii le cheltuie pe altceva

de Mia Lungu    |    09 Iun 2021   •   22:16
Raluca Turcan: Sunt copii în România care nici nu miros alocaţiile pentru că părinţii le cheltuie pe altceva
Sursa foto: Hepta

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri seară, că alocaţiile trebuie majorate şi vor fi majorate, însă acestea trebuie completate de alte servicii care să vină în sprjiul familiilor vulnerabile. ”Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile”, a afirmat ministrul.

Raluca Turcan a vorbit, miercuri seară, la România TV, despre alocaţii şi sprijiirea categoriilor vulnerabile de persoane.

”Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pe care statul le dă pentru că părinţii sau aparţinătorii le cheltuie pe altceva”, a afirmat ministrul Muncii.

Raluca Turcan este de acord că alocaţiile trebuie să crească, dar vorbeşte şi de alte servicii: ”Da, alocaţiile trebuie majorate şi le vom majora. Va exista un calendar clar, nu doar de dublare, ci de creştere constantă a acestor alocaţii, dar prioritatea noastră acum este ca orice majorare de alocaţii să fie completată şi de alte servicii care sprijină şi copiii şi familiile să iasă din sărăcie”.

”Dacă sunt familii care trăiesc din alocaţie, acestea trebuie sprijiite, fie cu asistenţă socală mai bună, de calitate, fie cu găsirea de locuri de muncă”, a adăugat ministrul.

Raluca Turcan: "Vom stabili un pachet minim de servicii care se adresează copiilor şi familiilor vulnerabile"

Raluca Turcan a anunțat că intenționează promovarea unei legi care să asigure un pachet minim de servicii, adresate în special copiilor și familiilor vulnerabile.

Ministrul Muncii spune că autoritățile au realizat gradul de vulnerabilitate la care sunt expuse aceste familii, iar sprijinul pe care îl oferă statul nu se poate limita doar la ajutorul financiar.

"Familiile monoparentale și familiile cu mulți copii sunt printre cele mai vulnerabile categorii din România, aceasta a fost una dintre concluziile campaniei naționale destinate beneficiarilor de ajutor social.

În cazul acestor familii, necesitatea de a dezvolta servicii integrate este cu atât mai evidentă, pentru că nevoile copiilor și ale adulților sunt diverse, iar sprijinul pe care îl oferă statul nu se poate limita la ajutorul financiar", a anunțat ministrul Turcan.

Măsura urmează a fi luată în contextul în care, în urma campaniei naționale destinate beneficiarilor de ajutor social s-a constat că familiile monoparentale și familiile cu mulți copii sunt printre cele mai vulnerabile din România. Turcan susține că sistemul de asistență socială din România va fi regândit, pentru ca statul să poată oferi pachete consistente în cazul acestor categorii de persoane.

"Ne-am propus să regândim asistența socială pentru ca statul să poată furniza sprijin consistent, de la asistență medicală, consiliere educațională, până la consiliere pentru integrare pe piața muncii pentru adulții apți de muncă din aceste familii.

De asemenea, vom stabili tot prin lege un pachet minim de servicii care se adreseză cu precădere copiilor și familiilor vulnerabile. Și pentru că tot campania națională destinată categoriilor vulnerabile a arătat că serviciile de asistență socială nu sunt suficiente și nici eficiente, ne propunem să întărim capacitatea acestora, mai ales în mediul rural și să asigurăm personalul necesar, cu pregătirea adecvată", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close