Antena 3 CNN Politică Reguli mai dure pentru acreditarea centrelor sociale după scandalul Căminelor Groazei. Marcel Ciolacu: ”Noua lege vine cu schimbări majore”

Reguli mai dure pentru acreditarea centrelor sociale după scandalul Căminelor Groazei. Marcel Ciolacu: ”Noua lege vine cu schimbări majore”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul va dezbate vineri legea privind modificarea și completarea legislației din asistența socială. ”Au fost înăsprite criteriile de acreditare și licențiere a serviciilor sociale”, a spus el.

de Andreea Ştefan    |    08 Sep 2023   •   15:51

Premierul susține că Guvernul începe să reformeze „din temelii întregul sistem de asistență socială”, iar modificarea și completarea legislației este „doar primul pas”.

”Prin noul cadru legislativ, cu certitudine, cazuri precum cele ale azilelor groazei din ultimele luni nu vor mai exista. Noua lege vine cu schimbări majore au fost înăsprite criteriile de acreditare și licențiere a serviciilor sociale.

Nu mai permitem funcționarea unui centru social fără vizită în teren a specialiștilor în cel mult 15 zile de la transmiterea cererii de licențiere”, a spus Ciolacu.

Potrivit acestuia, licența provizorie se reduce de la 12 luni la 3 luni și, de asemenea, sunt introduse controale inopinate ”pentru că furnizorii trebuie să respecte constant legea, nu doar când sunt licențiați”.

”În premieră introducem sancțiuni penale pentru încălcările noii legislații, iar amenzile cresc până la 100.000 de lei”, a adăugat premierul.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Căminele Groazei
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close