Antena 3 CNN Politică Şeful ANI atacă Parlamentul. Horia Georgescu: Este inadmisibil ca după un an să avem membri ai Parlamentului protejaţi

Şeful ANI atacă Parlamentul. Horia Georgescu: Este inadmisibil ca după un an să avem membri ai Parlamentului protejaţi

Şeful ANI atacă Parlamentul. Horia Georgescu: Este inadmisibil ca după un an să avem membri ai Parlamentului protejaţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Oct 2014   •   15:22

Şeful ANI atacă Parlamentul, pe care îl acuză că acoperă demnitarii găsiţi incompatibili. Horia Georgescu susţine că este inadmisibil ca aceştia să fie încă în funcţii, la un an de la pronunţarea unor hotărâri definitive şi irevocabile.

 
"Este inadmisibil ca, după un an de când instanţa supremă a României s-a pronunţat, să avem în continuare membri ai Parlamentului şi politiceni de top care să tergiverseze sau să protejeze aceste persoane. Eu cred că dacă nu ne raportăm la o decizie a instanţei supreme sau la o decizie a Curţii Constituţionale, atunci nu mai avem la ce să ne raportăm şi atunci putem să vorbim despre anarhie", a spus Georgescu.
 
El a amintit că Strategia Naţională Anticorupţie a fost asumată de Parlamentul României prin vot în unanimitate şi care a punctat principalii piloni ai combaterii corupţiei, respectiv ANI şi DNA.
 
"Ceea ce vedem în fiecare zi la nivelul Parlamentului este că această strategie nu este implementată. Ne confruntăm cu decizii definitive şi irevocabile, decizii ale CCR, precum şi cazuri ale DNA care efectiv sunt blocate. De aceea este foarte important şi consider necesară o abordare politică comună a tuturor partidelor politice, să-şi asume din nou această Strategie Naţională Anticorupţie, pentru ca toate instituţiile implicate în combaterea acestui fenomen să beneficieze de stabilitate legislativă, pentru că ne confruntăm cu acelaşi fenomen: lunar, cel puţin, apar iniţiative legislative care urmăresc schimbarea cadrului legislativ, care subminează cazuri deja instrumentate cu decizii definitive în instanţă, cazuri gestionate de alte instituţii de-a lungul multor ani şi care de multe ori constată că legea nu era bună", consideră şeful ANI.
 
El a mai spus că instituţia pe care o conduce s-a confruntat cu o astfel de situaţie în 2010, când Legea ANI a fost declarată neconstituţională şi a trebuit să se renunţe la peste 3.000 de dosare.
 

×
Subiecte în articol: Horia Georgescu
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close