Antena 3 CNN Politică Senatorul PSD Șerban Nicolae și-a dezvăluit salariul. Cât câștigă un parlamentar

Senatorul PSD Șerban Nicolae și-a dezvăluit salariul. Cât câștigă un parlamentar

Senatorul PSD Șerban Nicolae și-a dezvăluit salariul. Cât câștigă un parlamentar
Sursa foto: Foto: captură foto Antena 3
de S.T.    |    12 Apr 2017   •   14:48

Liderul grupului senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a susţinut, miercuri, că un parlamentar câştigă aproximativ 5.400 de lei lunar şi că nimeni „nu devine parlamentar ca să aibă un loc de muncă”.

„De regulă, nu vii aici ca să îţi cauţi un loc de muncă. Nimeni nu devine parlamentar ca să aibă un loc de muncă. Teoretic, ajungi parlamentar după ce ai deja experienţa necesară, după ce ai deja un statut profesional şi un statut social propriu, obligaţia fiind aceea de a fi în slujba cetăţeanului, aşa cum spune şi jurământul”, a afirmat Şerban Nicolae, la Senat.

Întrebat despre nemulţumirea deputatului Remus Borza faţă de salarizarea demnitarilor, Şerban Nicolae a spus: „Fiecare cu părerile lui, dar mă întreb de ce ar accepta cineva să îşi pună singur asemenea etichetă şi să continue să primească cei... (...) Eu am 5.800 de lei pe lună, fiind şi lider de grup, deci adăugând şi două sau trei sute de lei, acel spor de funcţie de conducere. Deci, un parlamentar câştigă, din ce ştiu eu, cam 5.400 de lei lunar. Asta este indemnizaţia. Nu câştigă nici suma forfetară, nici deconturile, nu câştigă nici alte sume care, de regulă, se adaugă”.

Deputatul ALDE Remus Borza a pledat pentru salarizarea la un nivel superior a persoanelor care ocupă demnităţi publice şi a susţinut că, în condiţiile actuale, în care un demnitar este plătit cu 1.000 de euro pe lună, nu vor veni să lucreze în sistemul public buni profesionişti.

„Un demnitar nu poate să trăiască dintr-o mie de euro”, a declarat Borza luni, după ce a participat la reuniunea grupurilor parlamentare PSD şi ALDE în care s-a discutat pe tema Legii salarizării unitare. Remus Borza a precizat însă că a spus acest lucru în contextul incompatibilităţilor parlamentarilor.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close