Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: "Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța"

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: "Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța"

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat la Abu Dhabi, la întâlnirea cu conducerea companiei Dubai Ports, că autoritățile își doresc extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: "Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța"
Sursa foto: Facebook | Sorin Grindeanu
de Georgiana Adam    |    19 Apr 2024   •   10:35

"Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța! Acesta este mesajul pe care l-am avut astăzi în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports)", a scris ministrul pe Facebook.

Proiectul comun, cu o valoare de peste 82 de milioane de euro, dezvoltat deja cu Administrația Portului Constanța, a căpătat contur, iar pe 15 mai, va fi inaugurat noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off).

"2023 a fost anul recordurilor absolute în ceea ce privește traficul de mărfuri în Portul Constanța, iar tendința de creștere se menține și în anii următori. De aceea, suntem interesați de atragerea de finanțări pentru creșterea capacității portuare pentru reducerea timpilor de descărcare/încărcare a navelor, fluidizarea fluxului de nave în bazinele portului, extinderea capacităților de stocare și a rețelelor rutiere și feroviare din cadrul Portului", adaugă ministrul.

Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța! Acesta este mesajul pe care l-am avut...

Publicată de Sorin Grindeanu pe Vineri, 19 aprilie 2024

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close