Antena 3 CNN Politică Şova: Guvernele Boc şi Ungureanu au avut obligaţia de a organiza listele electorale

Şova: Guvernele Boc şi Ungureanu au avut obligaţia de a organiza listele electorale

Şova: Guvernele Boc şi Ungureanu au avut obligaţia de a organiza listele electorale
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Aug 2012   •   18:52

Senatorul PSD Dan Şova a susţinut, vineri, că Guvernele Boc şi Ungureanu au avut obligaţia legală de a organiza atât registrul alegătorilor, cât şi listele electorale, şi i-a acuzat pe cei doi foşti premieri că nu s-au aplecat asupra Legii 35/2008.
   
Totodată, Şova a arătat că trebuie cercetată legalitatea HG din 16 aprilie 2012, când fostul premier M.R. Ungureanu a semnat listetle electorale fără a fi citit Legea 35/2008.
   
"În sarcina Guvernelor Boc şi M.R.Ungureanu s-a aflat obligaţia legală de a organiza şi registrul alegătorilor, şi listele electorale, care sunt compuse din permanente şi suplimentare. Nici Boc, nici Ungureanu nu au înţeles să se aplece pe Legea 35/2008 şi va trebui cercetată legalitatea Hotărârii din 16 aprilie 2012, când M.R.Ungureanu, cu o inocenţă demnă de lucruri mai înalte, a semnat listele electorale fără să fi citit legea 35/ 2008", a spus Şova.
   
El a subliniat faptul că listele electorale au fost realizate pe 16 aprilie 2012 de "profesionistul M.R. Ungureanu" şi preluate de Guvernul Ponta odată cu acest referendum care a impus un cvorum de validare.
   
Şova a ţinut să-i răspundă şi acuzaţiilor PDL referitoare la faptul că USL are de gând să-i scoată din listele electorale pe cei cu domiciliul în străinătate, precizând că, în conformitate cu articolul 26 alin. 2 din Legea 35/2008, listele electorale nu cuprind decât cetăţenii cu domiciliul pe raza localităţii respective.
  


×
Subiecte în articol: dan sova senator PSD guvernul Boc
Parteneri
Un nou ciclon ameninţă România | Cod galben de vijelii şi grindină
x close