Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, acuzații-explozive la adresa unor societăți de asigurări

Tăriceanu, acuzații-explozive la adresa unor societăți de asigurări

Tăriceanu, acuzații-explozive la adresa unor societăți de asigurări
01 Noi 2017   •   22:54

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că are informaţii potrivit cărora unele dintre societăţile de asigurări au deturnat fondurile pe care le aveau "pentru alte activităţi" şi "au intrat în coliziune cu legea".

"Lupta împotriva corupţiei a degenerat într-o luptă de putere a unor instituţii de forţă şi în momentul acesta am început să ne dăm seama că această luptă de putere afectează mediul politic, mediul economic, elite intelectuale, pentru că nu mai are nimic de-a face cu lupta împotriva corupţiei, ci cu răfuieli de tip mafiot, grupuri de putere, pentru acapararea puterii politice, pentru acapararea puterii economic. Vorbeaţi de piaţa asigurărilor - eu nu pot să dau verdicte, dar pot să vă spun că am informaţii că unele din societăţile de asigurări au făcut deturnarea fondurilor pe care le aveau pentru alte activităţi şi sigur că acolo au intrat în coliziune cu legea. În momentul în care noi vedem abuzurile şi excesele pe care le-a făcut Justiţia în România şi DNA, nu mai putem să ştim care sunt corecţi şi care sunt incorecţi, putem să ne imaginăm că toţi sunt afectaţi de o acţiune incorectă, din spate, dar la fel de bine putem să considerăm că şi unii într-adevăr au încălcat legea", a spus Tăriceanu la România TV după ce moderatorul a menţionat că de pe piaţa asigurărilor au dispărut mare parte din firmele româneşti.

Tăriceanu a adăugat că aceste activităţi ale Justiţiei au creat "o confuzie în care nu mai ştim să apreciem dacă acţiunile pe care le fac anchetatorii, procurorii sunt justificate" sau au în spate "alte resorturi de interese economice", de îndepărtare a unora dintre operatorii economici în favoarea altora.

"Nu mai putem să ştim dacă ăia au fost corecţi sau nu. Ăsta este rezultatul acestei campanii furibunde pe care am văzut-o, aşa-zis de luptă împotriva corupţiei. Ea a ascuns de fapt în spate în ultimii ani cu totul şi cu totul altceva. Şi atunci, în momentul de faţă, modificările pe care încercăm să le facem la legile Justiţiei urmăresc de fapt revenirea la normele statului de drept, reclădirea încrederii în Justiţie, capacitatea pe care trebuie să şi-o recapete Justiţia de a fi independentă, fără influenţe din afară, cum s-a întâmplat în perioada Coldea-Maior, protocoale secrete cu serviciile de informaţii, influenţa serviciilor de informaţii. Noi am ajuns într-o situaţie, pe care unii se fac că nu o văd, care este extrem de gravă pentru esenţa democraţiei", a comentat Tăriceanu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu asigurari
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Declarația finală de pace pentru Ucraina a fost votată de 80 de state
x close