Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Discursul premierului şi limitarea câştigurilor îl plasează în zona stângii populiste

Tăriceanu: Discursul premierului şi limitarea câştigurilor îl plasează în zona stângii populiste

Tăriceanu: Discursul premierului şi limitarea câştigurilor îl plasează în zona stângii populiste
13 Ian 2009   •   01:19

Într-o nouă ?intervenţie? pe blogul său, fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, atacă actualul executiv, apreciind că ?actuala coaliţie de guvernare, pusă la treabă din 22 decembrie 2008, dă posibilitatea demontării unui mit: anume că PD-L ar fi un partid de centru-dreapta, conform autodefinirii date de liderii săi.
Măsurile pompieristice luate de guvernul domnului Boc ne arată adevărata faţă a partidului condus de facto de locatarul de la Cotroceni.?
Liderul PNL crede că românii descoperă din nou un partid de cea mai pură factură populistă. ?Pentru că măsurile adoptate de domnul Boc în calitate de prim-ministru şi şef formal al PD-L-ului (interzicerea cumulului salarii-pensii, plafonarea indemnizaţiei de creştere a copilului) au un efect economic extrem de limitat asupra cheltuielilor, chiar nesemnificativ. De altfel, guvernul nu a fost în stare să cifreze măcar aproximativ volumul economiilor. De ce? Pentru că de fapt nu i-a interesat.?
Tăriceanu consideră că discrusul politic al premierului, ?anume limitarea câştigurilor excesive (pentru că doar suntem în capitalism), îl plasează fără echivoc, împreună cu PD-L-ul dumnealui, în zona stângii populiste. Sigur că din partea PSD-ului nu poate fi o surpriză.?
Politicianul face comparaţia dintre SUA şi România, apreciind că ?la noi, prospeţimea intelectuală şi valoarea profesională a unor oameni (profesori universitari, actori şi alte profesii) sunt desconsiderate. Trebuie să-i explicăm domnului Boc că individul, valoarea individuală, sunt bunurile cele mai de preţ ale unei societăţi liberale. Individul şi libertăţile fundamentale (inclusiv cea de a munci dacă poate şi vrea) sunt baza democraţiilor liberale din Europa şi din lume. Nu ingrădirile, nu barierele?, susţine Tăriceanu.
Acesta îl face indirect tâmpit pe premier: ?Apropo domnule Boc, Preşedintele ales al SUA, Barack Obama l-a desemnat ca şef al CIA pe Leon Panetta, fost congressman, fost Chief of staff al lui Clinton la Casa Albă. Un detaliu, Leon Panetta are 70 de ani. Se pare că, după ce i-a propus funcţia, a uitat să îl întrebe dacă renunţă la pensie. Mai bine, pentru că daca l-ar fi intrebat, domnul Panetta ar fi putut să se întrebe, pe bună dreptate, daca Obama s-a tâmpit.... ?, încheie fostul premier.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close