Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: FMI dă ordine şi guvernul Boc-Băsescu execută

Tăriceanu: FMI dă ordine şi guvernul Boc-Băsescu execută

Tăriceanu: FMI dă ordine şi guvernul Boc-Băsescu execută
Sursa foto: tariceanu
13 Aug 2009   •   15:09

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu insistă pe blogul său că a avut dreptate când susţinea că Traian Băsescu şi guvernul său vor lăsa frâiele economiei în mâinile celor de la FMI pentru a scuza lipsa de rezultate. ?FMI dă ordine şi guvernul Boc-Băsescu execută. Bineînţeles, se plâng de ordinele primite de la Căpcăunul FMI. Dar, pe fond, execută ordinele şi acceptă pentru România statutul unei ţări datoare vândută faţă de FMI?, notează fostul premier într-o postare pe blogul său.
El face referire în acest sent la o decizie anunţată de Gheorghe Pogea de a obliga tot personalul bugetar la un concediu fără plată de 10 zile. ?FMI a venit şi a dictat, guvernul Boc s-a executat şi a anunţat această măsură aberantă, gândită la repezeală, fără a fi luate în considerare consecinţele. În primul rând, numai un guvern iresponsabil anunţă de pe o zi pe alta o asemenea măsură, care va înjumătăţi salariul tuturor bugetarilor în luna care va urma. Fără îndoială că actualii guvernanţi nu s-au întrebat ce se va întâmpla cu o familie de profesori, care au rate de plătit şi care tocmai au aflat că veniturile familie s-au înumătăţit. Este o distanţă cam mare faţă de cei 50% în plus promişi de aceiaşi politicieni de la PDL şi PSD în campanie.?
Tăriceanu crede că o asemenea măsură nu poate fi luată pentru toţi bugetarii, fără a face diferenţieri sau măcar o minimă planificare. În plus acesta remarcă şi recenta declaraţie a lui Radu Berceanu: ?FMI nu ne dă voie să continuăm investiţiile în infrastructura rutieră, pentru că mărim deficitul bugetar?. ?Cu alte cuvinte, miniştrii guvernului Boc vor să investească în infrastructură, în educaţie, în sănătate, în agricultură. Ei vor, dar nu îi lasă Căpcăunul de la FMI.
Au şi o strategie economică pentru ca România să iasă din criză, dar nu o pot pune în practică ? pentru că nu îi lasă Căpcăunul de la FMI.? Liderul PNL crede că ?degeaba se chinuie miniştrii guvernului Boc-Băsescu să joace rolul fecioarei neprihănite, care a căzut pradă Căpcăunului cel rău. Pentru că adevărul este simplu: fecioara nu mai era de mult fecioară şi s-a aruncat singură în braţele Căpcăunului, imediat ce l-a văzut?.
În plus, politicianul aprecia că prin acordul cu FMI, Guvernul Boc-Băsescu (cu sprijinul lui Mircea Geoană) a vândut România pentru un an electoral de linişte. Costul pentru România va fi ani de îndatorare şi degringoladă economică, mult timp după ce restul statelor europene îşi vor fi revenit din criză.
De asemenea, prezent la Antena3, liderul PNL puncta că "discursul politic cu greaua moştenire e penibil". El amintea că în primele şase luni din 2009 au crescut cu 16% cheltuielile cu salariile bugetarilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close