Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: ?Guvernul PD-L+PSD, în loc de 50% majorări promise, 1 din 5 oameni daţi afară- incompetenţă crasă?

Tăriceanu: ?Guvernul PD-L+PSD, în loc de 50% majorări promise, 1 din 5 oameni daţi afară- incompetenţă crasă?

Tăriceanu: ?Guvernul PD-L+PSD, în loc de 50% majorări promise, 1 din 5 oameni daţi afară- incompetenţă crasă?
Sursa foto: tariceanu
27 Ian 2009   •   01:36

Fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, revine cu o postare pe blogul său, referindu-se la măsura anunţată de guvernul Boc, în urma căreia ar urma să fie concediaţi 20% din administraţia centrală. Astfel, deşi preşedintele PNL susţine că este necesară o diminuare a aparatului birocratic, consideră că modalitatea prin care aceasta se încearcă a fi realizată nu este cea mai potrivită
?Când am auzit anunţul privind reducerea personalului bugetar cu 20% am crezut că este încă o măsură pompieristică anunţată de guvernul Boc.
Vreau să spun de la început, pentru ca unii să nu interpreteze eronat: o diminuare a aparatului birocratic este necesară. În ultimii 4 ani, am acţionat pentru debirocratizare şi pentru eficientizarea administraţiei publice. Toate acestea se fac urmând o strategie şi nu peste noapte, dând afară 20% din funcţionari?, scrie Tăriceanu. Acesta dă şi un exemplu, cu unul din ministere în care ?au trimis o notificare duminică, prin care se solicita ca până luni să se anunţe care sunt cei 20% daţi afară. Adică au primit notificare ieri, ca trebuie să dea oamenii afară până astăzi. Este incorect şi ilogic.?
Mai mult, liderul PNL acuză actuala guvernare de incompetenţă: ?Ştiu că se invocă necesitatea de a restructura aparatul administrativ. Dar să dai 1 din 5 funcţionari, asta imediat după ce ai decis să măreşti structura guvernului cu încă 3 ministere de mucava, nu se numeşte restructurare.
Există un singur nume: INCOMPETENŢĂ. Adică, după ce toţi oamenii de la PD-L şi PSD şi-au suplimentat numărul de ministere şi şi-au împărţit funcţiile, îl dăm afară pe funcţionarul simplu, care nu este membru de partid. Poate cei de la PD-L se gândesc că sunt de dreapta şi vor să arate electoratului de dreapta că pot tăia şi în carne vie, din rândul funcţionarilor publici, care şi aşa nu ar avea o imagine bună în rândul populaţiei. Atunci de ce au inventat 3 ministere cu sute de posturi noi create, pentru oameni de partid care ştiu doar să care valiza? Această măsură nu este nici de dreapta, nici de stânga. Este pur şi simplu o măsură proastă, care dovedeşte o incompetenţă crasă. Pentru aceşti incompetenţi nu contează ce proiecte sunt la nivelul ministerelor, nu contează că foarte multe structuri lucrează cu fonduri europene şi reducerea peste noapte a personalului poate cauza grave disfuncţionalităţi.
Este ca şi cum medicul chemat să vindece de gripă pacientul decide să îi amputeze un picior. Gripa este criza economică mondială, pacientul este poporul român, iar medicul este guvernul Boc - care este vinovat de malpraxis.?, încheie Tăriceanu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu guvernul Boc
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close