Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Klaus Iohannis a spus că vrea să declanșeze un război total cu PSD

Tăriceanu: Klaus Iohannis a spus că vrea să declanșeze un război total cu PSD

Tăriceanu: Klaus Iohannis a spus că vrea să declanșeze un război total cu PSD
de S.T.    |    27 Dec 2016   •   16:44

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a vorbit marți despre refuzul preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la propunerea PSD - ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru.

„Lipsa oricărei motivații întărește bănuiala multora că președintele se angajează cu noi într-o luptă de putere, sfidând votul cetățenilor. Încă din perioada campaniei i-am cerut președintelui să declare deschis dacă va respectă votul. Nu am primit niciun răspuns”, a declarat, marți, liderul ALDE.

La întrevederea cu președintele la Cotroceni, domnia sa mi-a spus foarte direct că va face tot ce îi stă în putință pentru a nu numi un premier din partea PSD. Aceste afirmații nu au fost singurele care m-au pus pe gânduri. A spus că vrea să declanșeze un război total, lucru pe care azi îl vedem prinzând contur”, a precizat Călin Popescu-Tăriceanu.

„I-am atras atenția președintelui că trebuie să privească la rezultatul alegerilor care arată un învingător foarte clar. Acest lucru îl ignoră în dorința de a arată ca poate face un Exces de putere”, a punctat Tăriceanu.

Potrivit lui, „se dorește declanșarea unei crize politice majore”.

„Președintele forțează declanșarea unei crize politice. Gestul nemotivat al președintelui nu poate fi tradus decât ca un Exces de putere extrem de păgubos”, a susținut Călin Popescu-Tăriceanu.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close