Antena 3 CNN Politică Tensiuni în PSD. Zeci de primari au semnat o declaraţie publică: "De azi nu ne mai reprezintă"

Tensiuni în PSD. Zeci de primari au semnat o declaraţie publică: "De azi nu ne mai reprezintă"

Tensiuni în PSD. Zeci de primari au semnat o declaraţie publică: "De azi nu ne mai reprezintă"
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Feb 2017   •   08:34

Treizeci din cei peste 60 de primari ai PSD din judeţul Iaşi vor ca Mihai Chirica să plece din funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei locale. Primarii prezenţi la întâlnire "s-au dezis în totalitate" de declaraţiile lui Mihai Chirica din ultimele cel puţin două săptămâni şi au cerut, la unison, retragerea din fruntea filialei.

Reu­niunea a fost convocată "la o cafea", la un motel de la marginea oraşului.

”Noi am stabilit vineri, în Co­mitetului Executiv de la Iaşi, ca toţi primarii de la Iaşi, inclusiv dumnealui, să susţinem guvernul Grindeanu şi pe Liviu Dragnea ca preşedinte PSD. Dum­nealui, duminică, în spaţiul public, a afirmat cu totul altceva. Că nu susţine guvernul Grindeanu, că nu este de acord cu Liviu Dragnea preşedinte. Atunci, noi, primarii, ne-am întâlnit să ne consultăm în ce direcţie mergem”, a spus primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache.

Întâlnirea primarilor a avut loc după ce edilul din Iași l-a atacat din nou pe premier şi i-a cerut să dea mai mulţi bani pentru regiunea Moldova. Chirică s-a arătat amuzat de iniţiativa colegilor săi.

”Şi eu mă dezic de aborbadarea într-un restaurant a unor decizii politice. Acest lucru se poate la sediul de partid acolo unde ne-am întâlnit vineri, nu erau dezişi, astăzi este marţi se dezic, nu ştiu ce va fi joi. în fiecare zi se dezic de ceva. Eu nu mi-am schimbat discursul politic, eu nu fac atac la persoană sau la conducerea partidului ci provoc pe fiecare dintre membri PSD la o analiză realistă, structurată, corectă, astfel încât concluzia să fie firească şi normală pentru România pe care o trăim azi”, a spus Chirica.

Primarul din Iaşi a tot vorbit în ultima vreme despre nemulţumirile sale la nivelul conducerii partidului şi chiar l-a criticat aspru Liviu Dragnea. El s-a poziţionat de partea protestatarilor sugerand că PSD are nevoie de altă conducere.

Totuşi, Chirica are parte şi de sprijin în PSD. Un alt membru al partidului care îl contestă pe Dragnea este europarlamentarul Cătălin Ivan. Acesta i-a transmis preşedintelui PSD că ar trebui sa invete din greșeli și să aducă partidul pe poziția în care se afla înainte de alegerile din 11 decembrie.

×
Subiecte în articol: PSD Mihai Chirica Piata Victoriei
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close