Antena 3 CNN Politică Titus Corlăţean: Vizita Victoriei Nuland a fost binevenită. SUA vor o Românie puternică

Titus Corlăţean: Vizita Victoriei Nuland a fost binevenită. SUA vor o Românie puternică

Titus Corlăţean: Vizita Victoriei Nuland a fost binevenită. SUA vor o Românie puternică
Sursa foto: Foto: VideoNews
12 Ian 2014   •   19:44
Ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, a explicat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", realizată de analistul militar Radu Tudor, la Antena 3, că vizita Victoriei Nuland, asistentul pentru afaceri europene si eurasiatice al Secretarului de Stat american John Kerry, a fost un eveniment pozitiv şi binevenit. 
 
"Vizita a fost binevenită. Am putut discuta direct lucruri foarte importante. Avem, la bază, un parteneriat strategic care ne garantează şi siguranţa ţării. Trebuia să discutăm acest tip de relaţie, trebuia să discutăm rolul României în siguranţa internaţională, fie că vorbim de scutul antirachetă sau alte proiecte de cooperare foarte importante."
 
Ministrul a explicat că subiectele abordate în cadrul acestei vizite sunt sensibile şi nu puteau fi abordate prin presă, cu interpretări. 
 
"SUA vor o Românie puternică. Au fost interpretări exagerate, derapaje. Profilul acestei vizite a fost de parteneriat. Discuţiile pe care le-am avut au fost substanţiale şi faptul că discuţiile au avut loc la Bucureşti este în interesul României. Sigur, au fost şi subiecte sensibile, dar nu este loc de derapaje, cum se procedează, din păcate, de ani de zile în presa românească. Vizita Victoriei Nuland a demonstrat interesul SUA ridicat pentru România". 
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close