Antena 3 CNN Politică Toader: Parlamentul nu poate fi învinuit în cazul Boldea. A luat măsuri rapide

Toader: Parlamentul nu poate fi învinuit în cazul Boldea. A luat măsuri rapide

Toader: Parlamentul nu poate fi învinuit în cazul Boldea. A luat măsuri rapide
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Mar 2012   •   21:46

Parlamentul nu poate fi învinuit în legătură cu plecarea lui Mihail Boldea din ţară deoarece a luat cele mai rapide măsuri pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare, este de părere liderul deputaţilor PDL Mircea Toader, precizând că soluţia ar fi să nu mai existe imunitate pentru asemenea situaţii.
   
"Parlamentul nu poate fi învinuit în asemenea situaţii, noi am luat cele mai rapide măsuri, Comisia s-a întrunit imediat, iar plenul a votat rapid ridicarea imunităţii parlamentare a lui Mihail Boldea", a declarat Mircea Toader în legătură cu plecarea deputatului Mihail Boldea din ţară.
   
El a spus că alte măsuri asiguratorii nu se puteau lua decât încălcând drepturile omului şi singura soluţie ar fi să nu mai existe imunitate parlamentară pentru asemenea situaţii.
   
"Singura soluţie ar fi ca în asemenea situaţii să nu mai existe imunitate parlamentară, să-l aresteze pe loc, iar în schimb să se prevadă pedepse mai aspre pentru judecătorii care săvârşesc un abuz asupra unui parlamentar", a adăugat Mircea Toader.
   
Deputatul Mihai Boldea a părăsit România sâmbătă, pe frontieră terestră, el urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională, anunţă, miercuri seară, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
   
Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seară, arestarea preventivă în lipsă a lui Boldea, pe care îl acuză de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
   
Potrivit documentului, Boldea a părăsit teritoriul României "pe frontiera terestră" în 17 martie, cu trei zile înainte ca deputaţii să avizeze cererea DIICOT de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării lui.

×
Subiecte în articol: Mircea Toader parlament mihail boldea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close