Antena 3 CNN Politică Turcan, precizări despre sporurile bugetarilor: Unii ajung să îmi răstălmăcească declarațiile

Turcan, precizări despre sporurile bugetarilor: Unii ajung să îmi răstălmăcească declarațiile

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susține că declarațiile sale referitoare la sporuri și salarizarea bugetarilor i-au fost "răstălmăcite ca să-i facă pe oameni sa înțeleagă exact pe dos", astfel că instituţia pe care o conduce nu urmărește diminuarea veniturilor.

Turcan, precizări despre sporurile bugetarilor: Unii ajung să îmi răstălmăcească declarațiile
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    18 Feb 2021   •   15:26

"Este greu de acceptat și de înțeles că, după o poziție clar explicată public în mai multe rânduri și susținută prin efortul zilnic al echipei ministerului de a face analiza sporurilor cu responsabilitate, unii ajung să îmi răstălmăcească declarațiile într-un efort de trei ore, ca să-i facă pe oameni să înțeleagă exact pe dos. 

Și, culmea, victime ale dezinformării de acest tip sunt exact acei oameni care muncesc de dimineața până seara, oamenii pentru care vrem să răsplătim performanța în sistemul public de salarizare", a scris Raluca Turcan, joi, pe Facebook.

Ea afirmă că punctul său de vedere cu privire la sporurile acordate din sistemul public de salarizare este cât se poate de clar - sistemul sporurilor trebuie analizat "riguros, cu înțelepciune, nu heirupist, pentru că sunt și sporuri justificate de condițiile și natura muncii, sunt sporuri în domenii importante, pentru categorii esențiale de salariați".

"Tot la fel de clar am spus că discuția despre sporuri la Ministerul Muncii nu urmărește diminuarea veniturilor, mai ales ale celor care muncesc! 

Principiul sănătos de la care pleacă această analiză este ca salariile din sectorul public să fie reașezate, iar sporurile să reprezinte o motivație pentru o anumită categorie de muncă, specializare sau realizare suplimentară!", adaugă Turcan.

Este greu de acceptat și de înțeles că, după o poziție clar explicată public în mai multe rânduri și susținută prin...

Publicată de Raluca Turcan pe Joi, 18 februarie 2021

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan sporuri
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close