ALEGERI LOCALE 2016. Un candidat independent la Primăria din Ploiești intră în greva foamei: Legea electorală mă discriminează grav

16 Mai 2016   •   11:13
ALEGERI LOCALE 2016. Un candidat independent la Primăria din Ploiești intră în greva foamei: Legea electorală mă discriminează grav Foto: YouTube

ALEGERI LOCALE 2016. Marius Fenichiu, candidat independent la Primăria Ploiești, anunță într-un mesaj postat pe Facebook și pe site-ul său, că va intra în greva foamei.

„INTRU IN GREVA FOAMEI pentru a protesta față de sistemul creat de partide, care îngroapă șansele candidaților independenți. Nu este normal ca partidele, cele mai bine organizate structuri mafiote din România să fie favorizate de Legea Electorală. REFUZ SĂ MĂNÂNC până când Autoritatea Electorală Permanentă va înceta această sfidare la adresa mea”.

ALEGERI LOCALE 2016. Deşi conform legii, în calitate de candidat am dreptul să-mi exprim opiniile în mod liber si fără nicio discriminare, din cauza că imi este interzis să produc materiale în regie proprie, îmi este interzis şi dreptul la liberă exprimare, pentru că practic devin obligat să plătesc unei firme pentru producerea unor materiale.  Pentru că nu dispun de mijloace financiare pentru a plăti producerea de filmuleţe de promovare, eu doresc să realizez în mod simplu  filmări cu propriul telefon mobil, pe care să le postez pe pagina personală de Facebook, însă îmi este interzis de NORMELE METODOLOGICE de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, stabilite prin HG nr. 10 /2016 : “ Competitorii electorali nu pot produce materiale de propagandă electorală în regie proprie.”

ALEGERI LOCALE 2016. Sunt aberaţii prevăzute de modificările aduse aceleiaşi legi nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, prin care nu se mai permite blocarea conturilor partidelor datornice, care mi-a creat şi mie ca multor români, un sentiment de revoltă şi de frustrare, simţindu-ne consideraţi de către reprezentanţii în Parlament ai partidelor politice, cetăţeni de mâna a doua. În România în care mulţi cetăţeni sau firme fac eforturi semnificative pentru a-şi plăti la timp taxele şi impozitele, în România în care mulţi cetăţeni rămân pe drum în urma executărilor silite iar firmele intră în faliment, pentru că nu-şi pot plăti la timp datoriile, în România în care prea mulţi parlamentari se află sub urmărire penală, sunt trimisi în judecată, sau chiar sunt condamnaţi  pentru fapte de corupţie sau fapte asimilate celor de corupţie, partidele politice parlamentare consideră normal să impună prin reprezentanţii lor în Parlamentul României, adoptarea unui proiect de lege care să pună aceleaşi partide politice mai presus de orice cetăţean al acestei ţări.

REFUZ SĂ MĂNÂNC până când Autoritatea Electorală Permanentă va înceta această sfidare la adresa mea. Continui însă lupta cu sistemul mafiot creat de către partidele parlamentare”.

Sursă: mariusfenichiu.ro

x close