Antena 3 CNN Politică USL şi-a prezentat propria viziune privind administraţia publică şi dezvoltarea regională

USL şi-a prezentat propria viziune privind administraţia publică şi dezvoltarea regională

USL şi-a prezentat propria viziune privind administraţia publică şi dezvoltarea regională
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Iun 2011   •   11:14
Uniunea Social Liberală îşi prezintă sâmbătă propria viziune privind administraţia publică şi dezvoltarea regională. Potrivit viziunii USL, România ar trebui să urmeze modelul francez de dezvoltare. Iar asta ar presupune integrarea celor 8 regiuni de dezvoltare care există şi în prezent în structura administraţiei locale.

"Preluând acest model, România păstrează unităţile administrative existente şi adaugă un nivel, compatibil cu cel european – REGIUNEA – care are în subordine structuri de organizare judeţene şi locale şi la care se opreşte relaţia cu central”, se arată în programul USL, conform site-ului pesurse.ro

VEZI PROGRAMUL USL PRIVIND ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ

VEZI PROGRAMUL USL PRIVIND DEZVOLTAREA REGIONALĂ

Primarul General al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a declarat, în deschiderea evenimentului că susţine proiectul USL: „Sunt aici, în sală, oameni cu o deosebită experienţă în administraţia publică, oameni care au tăcut şi au înghiţit jigniri nemeritate dar care au făcut lucruri deosebite pentru comunitate. Vremurile nu i-au doborât pentru că cetăţenii care i-au ales i-au susţinut. Bărbaţii de stat prezenţi aici în forţe politice distincte au ştiut să aleagă scânteia din foc şi nu cenuşa. Sunt lângă dumneavoastră în orice demers pozitiv. Fie ca viziunea USL prezentată astăzi, aici, să devină realitate. Mobilizaţi-vă şi nu o să regretăm. Vă mulţumesc!”


Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat, în cadrul discursului, că în viziunea USL, Ministerul Dezvoltării Regionale urmează să se desfiinţeze, pentru a se trece la competenţele de la Guvern la regiuni.

"În 2012 se organizeazã trecerea de atribuţii şi de competenþe de la Guvern cãtre regiuni. Se desfiinţeazã Ministerul Dezvoltãrii Regionale. Avem şi noi doamne frumoase în USL, dar nu vreau sã faceţi în continuare cãrare cãtre Ministerul Dezvoltãrii cu genţi scumpe şi cu pantofi scumpi. Trebuie sã vã gãsiţi repartizarea fondurilor de la cei pe care dumneavoastrã îi alegeţi şi controlaţi direct, adicã consilii judeţene, consilii regionale, şi nu Guvernul central", a spus liderul social democrat.
 


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că PDL nu mai este un partid politic normal, deoarece s-a transformat într-o "sectă fanatică şi iresponsabilă" care nu mai duce lupta politică prin mijloace democratice.

"PDL nu mai e un partid politic normal. Nu mai e adversarul nostru ca prtid politic, nu mai e într-o confruntare cu rotativã la putere, cum era, de exemplu, cu PSD la putere, liberalii în opoziţie. PDL s-a transformat într-o sectã fanaticã şi iresponsabilã care nu mai are niciun mijloc democratic", a spus Antonescu.

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin a declarat că Traian Băsescu şi regimul PDL vor să dea lovitura de graţie administraţiei publice locale, după ce "au pus mâna pe administraţia centrală" pe care au pus-o la dispoziţia baronilor locali ai PDL.

"Preşedintele Bãsescu vine cu o atitudine de domnitor medieval şi ne propune împărţirea ţării în voievodate. Mã gândesc cu groazã cum va arãta România condusã de voievozi PDL ca Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă, Sorin Frunzãverde, Gheorghe Ştefan sau Elena Udrea", a declarat liderul PC.

Săptămâna trecută, USL a prezentat viziunea pentru educaţie, proiect intitual „O şcoală inovativă, o şcoală pentru cariera profesională şi pentru viaţă”. De altfel, educaţia este un factor strategic al dezvoltării durabile, conform liderilor USL. Obiectivele prioritare şi urgente ale USL în domeniul educaţiei sunt


  • motivarea cadrelor didactice
  • recunoaşterea rolului social al acestora prin salariu
  • respectarea demnităţii şi autonomiei profesionale
  • integrarea de urgenţă a cadrelor didactice în programe de formare continuă

  • Pe 27 mai, USL a lansat propria viziune economică, prin care propune


  • reducerea CAS cu cinci procente pentru angajatori
  • introducerea unui impozit diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale
  • adaptarea acordului actual cu FMI şi negocierea în 2013 a unui nou acord
  • întocmirea unui buget multianual
  • creşterea veniturilor bugetare de la 32% la 38%
  • ×
    Subiecte în articol: USL PSD PC
    Parteneri
    Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
    x close