Antena 3 CNN Politică USL va depune moţiune de cenzură pe proiectele de lege privind comasarea alegerilor şi promovarea judecătorilor la ÎCCJ

USL va depune moţiune de cenzură pe proiectele de lege privind comasarea alegerilor şi promovarea judecătorilor la ÎCCJ

USL va depune moţiune de cenzură pe proiectele de lege privind comasarea alegerilor şi promovarea judecătorilor la ÎCCJ
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Dec 2011   •   13:56
USL va depune o moţiune de cenzură împotriva proiectelor de lege pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea şi va ataca legea comasării la Curtea Constituţională. Anunţul a fost făcut, după şedinţa de luni a conducerii Uniunii Social-Liberale, de preşedintele PC, Daniel Constantin.

"Am luat act azi de intenţia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe cele două proiecte importante, şi anume comasarea alegerilor locale cu parlamentare, pe de o parte, şi promovarea judecătorilor la Înalta Curte. USL a decis azi să depună moţiune de cenzură împotriva acestor proiecte", a spus Constantin, citat de Mediafax.

Potrivit liderului PC, procedura de asumare de răspundere este una corectă, constituţională, dar Guvernul Boc nu o foloseşte ca procedură excepţională, aşa cum prevede Constituţia.

"Parlamentul a devenit azi o anexă a Guvernului, în care proiectele grele sunt trecute prin angajarea răspunderii. Ca atare, considerăm că acest act de angajare a răspunderii este dincolo de Constituţie, este un act imoral, la fel cum este imorală şi antidemocratică finalizarea acestor proiecte", a declarat Constantin.

După depunerea moţiunii de cenzură, Constantin a mai spus că USL va ataca, la Curtea Constituţională, comasarea alegerilor.

"Probabil că vom ataca la Curtea Constituţională, deoarece considerăm că această comasare a alegerilor încalcă mai multe legi, respectiv Legea 215, Legea 35, care prevăd clar că mandatul aleşilor locali nu se poate prelungi, el este de fix patru ani", a precizat preşedintele PC.

Guvernul a adoptat, luni, proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare şi promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).


 


 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close