Antena 3 CNN Politică Val de critici din PSD la adresa lui Niculae Bădălău. Marcel Ciolacu: „Îmi cer scuze public pentru acest derapaj”

Val de critici din PSD la adresa lui Niculae Bădălău. Marcel Ciolacu: „Îmi cer scuze public pentru acest derapaj”

Val de critici din PSD la adresa lui Niculae Bădălău. Marcel Ciolacu: „Îmi cer scuze public pentru acest derapaj”
Sursa foto: Foto: Marcel Ciolacu/Facebook
29 Noi 2019   •   22:41

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, respinge afirmaţiile lui Niculae Bădălău referitoare la românii din diaspora şi îşi cere scuze pentru acest "derapaj", asigurând că partidul pe care îl conduce "îi respectă pe toţi românii, indiferent de locul în care trăiesc".

"Resping afirmaţiile făcute de Niculae Bădălău la adresa românilor din diaspora. Îmi cer scuze public pentru acest derapaj, dar acesta nu trebuie să angajeze Partidul Social Democrat în ansamblul său. De altfel, am discutat cu domnul Bădălău şi m-a asigurat că a conştientizat exprimarea nefericită şi că o regretă", a scris Ciolacu, vineri seară, pe Facebook.

 

Reacție vine la scurt timp după ce Gabriela Firea a criticat de asemenea declarațiile lui Niculae Bădălău. Primarul Capitalei a spus că nu vrea să intre într-o polemică, însă românii din diaspora trebuie respectați.

Bădălău și-a cerut scuze

Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu și fostul ministru al Economiei, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că ideea de a se mări numărul parlamentarilor din diaspora este "o nebunie". Bădălău a spus că nu i se pare normal ca românii plecați în străinătate, care nu mai au niciun gând de a reveni în țară, să decidă soarta celor care locuiesc în România. 

„Ei au 700.000 de oameni care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăștia”, a declarat Bădălău, potrivit unei înregistrări făcute de publicația Giurgiu Acid.

Ulterior, Niculae Bădălău și-a cerut scuze într-o postare pe Facebook. Fostul ministru a spus că, de fapt, declarațiile sale au fost scoase din context și nu a intenționat să jignească pe cineva

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close