Antena 3 CNN Politică Vicepreşedintele Senatului: Cererea PSD de înlocuire a lui Geoană nu a fost supusă votului în Biroul Permanent

Vicepreşedintele Senatului: Cererea PSD de înlocuire a lui Geoană nu a fost supusă votului în Biroul Permanent

Vicepreşedintele Senatului: Cererea PSD de înlocuire a lui Geoană nu a fost supusă votului în Biroul Permanent
Sursa foto: Foto: INTACT Images
14 Noi 2011   •   18:21

Cererea PSD de înlocuire a lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al Senatului nu a fost supusă votului în şedinţa Biroului Permanent de luni, deşi opoziţia a cerut acest lucru, a precizat vicepreşedintele Senatului Petru Filip (PDL), informează Mediafax. Potrivit lui Filip, solicitarea nu este regulamentară.
   
Petru Filip a precizat că PSD a înaintat Biroului Permanent o solicitare de "înlocuire" în funcţie a lui Mircea Geoană.
   
Democrat-liberalul a susţinut că "nu se poate vorbi despre înlocuirea cuiva cu altcineva", solicitarea PSD fiind "în afara sistemului de funcţionare regulamentară a Senatului".
   
Filip a precizat că PSD a cerut în Biroul Permanent ca solicitarea sa să fie supusă votului.
   
Vicepreşedintele Senatului a precizat că aceasta nu a fost supusă la vot, deoarece "nu se încadrează în prevederile regulamentare".

 

   
"Grupul PSD a înaintat o cerere Biroului Permanent de punere pe ordinea de zi a şedinţei de luni a unei cereri de înlocuire a preşedintelui actual al Senatului, Mircea Geoană, cu senatorul Titus Corlăţean. Având în vedere faptul că cererea, formularea ei nu se încadrează în prevederile regulamentare, ea nu a fost subiectul unui vot în cadrul Biroului Permanent al Senatului", a spus Filip.
   
Potrivit lui Filip, discuţiile dintre membrii Biroului Permanent s-au derulat, ca şi cele de săptămâna trecută în plen, privind "legalitatea şi încadrarea în Regulament a unei astfel de cereri".
   
"Ca urmare, a rămas ca, în perioada următoare, fiecare grup politic să se poziţione faţă de încadrarea într-o prevedere regulamentară a unei astfel de solicitări sau încercări de schimbare a preşedintelui Mircea Geoană. Mai departe, încadrarea pe prevederile regulamentare este o chestiune absolut necesară, pentru că este un lucru care stă la baza oricărei decizii a Senatului", a subliniat democrat-liberalul.
   
Întrebat ce se va întâmpla dacă plenul va decide să accepte cererea de înlocuire, Petru Filip a răspuns că, în opinia sa, o astfel de cerere nu va fi supusă la vot.
   
"PSD are, până la urmă, dreptul de a face plenului o astfel de solicitare, dar cred că această cerere, nefiind pe o încadrare regulamentară, este în afara sistemului de funcţionare regulamentar al Senatului", a spus el.
   
"Grupul parlamentar al PSD solicită înlocuirea, ori, atât timp cât această solicitare este în afara Regulamentului, Biroul Permanent, ca şi structură de conducere, nu poate să o facă", a declarat Filip.
   
În opinia sa, o soluţie pentru ieşirea din acestă situaţie ar fi ca PSD să accepte revocarea, să se revină la "momentul zero", grupurile politice să negocieze sau să facă propuneri pentru preşedinţia Senatului, să se dea un vot în plen şi cu aceasta să se încheie "toată această stare conflictuală, care, până la urmă, blochează Senatul, pe lângă celelalte probleme legate de o majoritate destul de fragilă".
   
La şedinţa Biroului Permanent a fost prezent şi Mircea Geoană.
   
PSD a depus, luni, o cerere scrisă la Biroul Permanent al Senatului pentru "înlocuirea" lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al acestui for legislativ.



×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close