Antena 3 CNN Politică Victor Costache, declaraţie controversată despre serviciile medicale pentru săraci și bogați: La oameni e ca la maşini

Victor Costache, declaraţie controversată despre serviciile medicale pentru săraci și bogați: La oameni e ca la maşini

Pacienții care au bani vor primi îngrijiri medicale mai bune decât cei cu mai puțini bani, a recunoscut ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, care a comparat situația cu cea existentă în cazul asigurărilor auto.

Victor Costache, declaraţie controversată despre serviciile medicale pentru săraci și bogați: La oameni e ca la maşini
19 Feb 2020   •   16:19

La om „e ca la mașini”, a declarat Costache, la Realitatea PLUS. 

Victor Costache a fost întrebat despre privatizarea serviciilor de sănătate din România, dar și despre posibilitatea ca toți românii să aibă acces la tratament.

Victor Costache: Am prorogat acest fenomen de un an pentru a reuşi să ne creăm şi noi un sistem de abonamente sau de asigurări de sănătate la care să se poată subscrie pentru a evita să scoateţi din buzunar aceşti bani.

Intrebat dacă în această situație se impune un abonament la clinică privată, ministrul a răspuns: ”Nu vă faceţi un abonament la o clinică privată. În toată Europa există asigurări complementare de sănătate, ceea ce face ca orice cetăţean european, când are o problemă de sănătate neprevăzută să nu scoată o avere din buzunar. (...) La asigurările complementare plătiţi numai dacă vreţi. Nu vă impune nimeni. Ca la maşini”.
 

 

×
Subiecte în articol: Victor Costache servicii medicale
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close