Antena 3 CNN Politică Zi decisivă pentru Liviu Dragnea. CCR ar putea da verdictul dacă poate deveni premier

Zi decisivă pentru Liviu Dragnea. CCR ar putea da verdictul dacă poate deveni premier

Zi decisivă pentru Liviu Dragnea. CCR ar putea da verdictul dacă poate deveni premier
Sursa foto: Sursa foto: Liviu Dragnea/ Facebook
04 Apr 2017   •   08:44

În urma sesizării Avocatului Poporului referitore la articolul care interzice persoanele condamnate să fie membri ai Guvernului, magistrații Curții Constituționale ar putea să se pronunțe în cursul zilei de astăzi, informează DC News.
Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat pentru 4 aprilie pronunţarea, după ce judecătorii nu au putut să ajungă la o soluţie la termenul din 21 martie.

"S-a amânat pe 4 aprilie pentru că nu am reuşit să ajungem la o soluţie. E nevoie de mai mult studiu. S-au avansat până acum mai multe soluţii; niciuna dintre ele nu întrunea o majoritate decizională şi acum ne-am cam apropiat de două variante şi va fi posibil de ajuns la o concluzie cu ele. E cea mai grea soluţie pe care am avut-o de dat până acum, pentru că problemele sunt mai ales de apreciere politică", declara, la acea dată, preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

Întrebat dacă au fost ridicate mai multe aspecte de drept, şeful CCR a spus că foarte multe, "şi de oportunitate, şi de admisibilitate, şi orice problemă care ţine de fondul unei soluţii care vizează o asemenea reglementare delicată".

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea premier verdict sesizare
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close