Antena 3 CNN Război în Israel "Noi credem că viața începe cu moartea!" | Manifestații pro Palestina în toată Europa | Rugăciuni către Allah la Poarta Brandenburg și bătăi cu poliția la Londra

"Noi credem că viața începe cu moartea!" | Manifestații pro Palestina în toată Europa | Rugăciuni către Allah la Poarta Brandenburg și bătăi cu poliția la Londra

Zeci de mii de oameni au invadat străzile orașelor din Europa în ultimul weekend pentru a participa la mitinguri și marșuri în favoarea palestinienilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Oct 2023   •   07:59

Manifestațiile au depășit nivelul solidarității cu asediații din Gaza. Participanții la proteste au strigat "Palestina liberă" și au cerut moartea evreilor.

La Berlin, musulmanii au transformat zona din fața porții Brandenburg în loc de rugăciune către Allah.

La Londra, lucrurile au luat o turnură violentă: susținătorii cauzei palestinienilor s-au bătut cu polițiștii. Imagini difuzate de Antena 3 CNN au surprins astfel de momente, precum și o coloană de bărbați în marș pe o stradă din Londra. 

"Vrem să îi găsim pe sioniști! Le vrem sângele!", spune unul dintre ei.

Într-o scenă ulterioară, un alt bărbat, cu barbă și megafon incită mulțimea.

"Diferența dintre noi şi ei este că ei cred că viața abia începe. Noi credem că viața începe cu moartea! Nu ne sperie moartea! Iubim moartea", declamă el.

În contrast, cea mai mare manifestație pro Israel din Germania, de la începutul războiului, a fost pașnică și liniștită. Peste 10.000 de oameni s-au adunat pentru a-și exprima susținerea cu victimele ucise de Hamas sau cu ostaticii capturați de gruparea teroristă.

La acțiunea desfășurată tot la poarta Brandenburg au participat şi rudele unora dintre ostaticii cu cetățenie germană. 

"Când m-a lovit realitatea dură a videoclipului cu răpirea, acestea au fost singurele cuvinte care mi-au venit în minte: cât de neputincios sunt!", spune un bărbat, ele cărui fiice și a cărui soție au fost luate de militanți.

Sute de lumânări în memoria celor masacrați de teroriștii din Gaza au fost aprinse în capitala germană.

Centrul Berlinului a fost luminat de sutele de lumânări aprinse în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în urma atacului grupării Hamas.

×
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close