Antena 3 CNN Romandria Ajută fără să primească nimic în schimb! Când voluntariatul devine un stil de viaţă

Ajută fără să primească nimic în schimb! Când voluntariatul devine un stil de viaţă

Ajută fără să primească nimic în schimb! Când voluntariatul devine un stil de viaţă
Sursa foto: Foto: videonews.ro
01 Dec 2011   •   20:33

Sunt tineri, inimoşi şi încă mai cred în România. Vor să schimbe ceva în ţara pe care nu se îndură să o părăsească. O mână de studenţi la medicină au bătut cale lungă până într-un sat izolat din Delta Dunării pentru a-i consulta, voluntar, pe copiii. În localitatea Letea există un singur cabinet medical unde medicul de familie vine, teoretic, de două ori pe săptămână. Locuitorii îşi fac analize o dată la câţiva ani, aşa că vizita viitorilor medici a fost mană cerească.

Andreea Munteanu este medic rezident. A mers în Delta Dunării convinsă că ajutorul ei contează. "Nu foarte mulţi dintre colegii mei ar fi acceptat această provocare pentru că e frig, e timpul care este, stăm la localnici, puteau fi orice fel de condiţii dar a fost o provocare."

Chiar dacă în România medicii nu sunt răsplătiţi la adevărata valoare, Andreea nu vrea să plece să trateze bolnavii altor ţări. E convinsă că în România va fi mai bine.

Laura este şi ea medic rezident. A venit în Deltă tot din dorinţa de a ajuta. "Întotdeauna mi-au plăcut copiii, indiferent de nivelul lor. Fiind atâţia şi cu niveluri atât de scăzute am vrut să văd cum putem să-i ajutăm. Mi-a plăcut treaba asta, a fost o provocare, o fac din suflet şi va fi bine."

E pasionată de meseria ei, însă dezamăgită de ce se întâmplă în România. "Din fericire încă mai sunt oameni pasionaţi de medicină în România.De la an la an pleacă, asta e trist şi dureros. Şi anii trec şi tot mai trist va fi. "

Ecaterina sau Caty, cum îi spun prietenii, e studentă în primul an la medicină. Nu ştie ce o va aştepta atunci când va termina facultatea dar speră să poată profesa în România. Copiii din Deltă au impresionat-o peste măsură. "Este un colţ frumos de Românie dar frumos într-un fel în care...nu ştiu. Poate ar trebui un pic lucrat ca să fie frumos şi pentru ei. Văzut din afară e dezolantă imaginea. "

Voluntarii au mers în Delta Dunării în cadrul unui program de educaţie pentru sănătate.

 


×
Subiecte în articol: Delta Dunarii Andreea Munteanu Voluntari
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close