x close

Ajută fără să primească nimic în schimb! Când voluntariatul devine un stil de viaţă

de D.D.    |    01 Dec 2011   •   20:33
Ajută fără să primească nimic în schimb! Când voluntariatul devine un stil de viaţă 407 Foto: videonews.ro

Sunt tineri, inimoşi şi încă mai cred în România. Vor să schimbe ceva în ţara pe care nu se îndură să o părăsească. O mână de studenţi la medicină au bătut cale lungă până într-un sat izolat din Delta Dunării pentru a-i consulta, voluntar, pe copiii. În localitatea Letea există un singur cabinet medical unde medicul de familie vine, teoretic, de două ori pe săptămână. Locuitorii îşi fac analize o dată la câţiva ani, aşa că vizita viitorilor medici a fost mană cerească.

Andreea Munteanu este medic rezident. A mers în Delta Dunării convinsă că ajutorul ei contează. "Nu foarte mulţi dintre colegii mei ar fi acceptat această provocare pentru că e frig, e timpul care este, stăm la localnici, puteau fi orice fel de condiţii dar a fost o provocare."

Chiar dacă în România medicii nu sunt răsplătiţi la adevărata valoare, Andreea nu vrea să plece să trateze bolnavii altor ţări. E convinsă că în România va fi mai bine.

Laura este şi ea medic rezident. A venit în Deltă tot din dorinţa de a ajuta. "Întotdeauna mi-au plăcut copiii, indiferent de nivelul lor. Fiind atâţia şi cu niveluri atât de scăzute am vrut să văd cum putem să-i ajutăm. Mi-a plăcut treaba asta, a fost o provocare, o fac din suflet şi va fi bine."

E pasionată de meseria ei, însă dezamăgită de ce se întâmplă în România. "Din fericire încă mai sunt oameni pasionaţi de medicină în România.De la an la an pleacă, asta e trist şi dureros. Şi anii trec şi tot mai trist va fi. "

Ecaterina sau Caty, cum îi spun prietenii, e studentă în primul an la medicină. Nu ştie ce o va aştepta atunci când va termina facultatea dar speră să poată profesa în România. Copiii din Deltă au impresionat-o peste măsură. "Este un colţ frumos de Românie dar frumos într-un fel în care...nu ştiu. Poate ar trebui un pic lucrat ca să fie frumos şi pentru ei. Văzut din afară e dezolantă imaginea. "

Voluntarii au mers în Delta Dunării în cadrul unui program de educaţie pentru sănătate.

 
Get Adobe Flash player

Citeşte mai multe despre:

Delta Dunarii Andreea Munteanu Voluntari
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati