Antena 3 CNN Show Războiul pierdut care va duce la o catastrofă globală

Războiul pierdut care va duce la o catastrofă globală

Războiul pierdut care va duce la o catastrofă globală
Sursa foto: Foto: criminallawyersantacruz.com
26 Iun 2012   •   17:40

Războiul împotriva drogurilor a fost un eşec, care alimentează la nivel mondial cu HIV/SIDA, potrivit unui nou raport de la un grup internaţional de experţi, scrie Huffingtonpost.

Raportul de la Comisia mondială privind Politica Drogurilor - care include şase foşti preşedinţi - condamnă politicile dure de aplicare, care se concentrează pe incriminarea şi pedeapsa pentru prevenirea şi programele de sănătate publică.

Raportul, care va fi lansat oficial în cursul unei conferinţe de presă la nivel mondial, în Londra, invită liderii politici să recurgă la politicile bazate pe dovezi, pe rezultate.

"Războiul drogurilor a eşuat, dar milioane de infecţii cu HIV şi decese cauzate de SIDA pot fi evitate dacă se iau măsuri acum", se precizează în raport.

Războiul drogurilor a dus la creşterea disponibilităţii, preţuri mai mici şi potenţa mai mare a drogurilor, precum şi un spirit al crimei organizate, avertizează raportul.

Efectuarea mai multor recomandări cheie pentru reformă, raportul solocită arestarea şi încarcerarea persoanelor care folosesc droguri chiar dacă nu fac rău altora. De asemenea, se solicită tratamente plătite prin programele de prevenire şi tratament.

Rata de infectare cu HIV a crescut enorm de mult în ultima perioadă.

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close