Antena 3 CNN Show Showbiz Biblia în versiune Vogue: Angelina Jolie în rol de sfântă

Biblia în versiune Vogue: Angelina Jolie în rol de sfântă

Biblia în versiune Vogue: Angelina Jolie în rol de sfântă
10 Oct 2008   •   23:33

În schimbul versiunii obişnuite a Bibliei - multe cuvinte, dar lipsită de figuri celebre - suedezul Dag Soderberg s-a hotărât să refacă volumul în stilul "glossy" , tipic revistei Vogue, anunţă ediţia online a publicaţiei The Telegraph. Noua Biblie, intitulată "Biblia Iluminată: Cartea/Bible Illuminated: The Book", este o încercare îndrăzneaţă de a aduce din nou scrierile sfinte în atenţia cititorilor moderni. Pasajele sunt scrise în formatul revistelor şi sunt însoţite de imagini frapante.
Fotografia Angelinei Jolie este inclusă alături de personalităţi precum Mahatma Gandhi, Nelson Mandela şi Bono, solistul formaţiei U2. Prin aceste ilustraţii se încearcă evidenţierea importanţei de a face lucruri bune, iar modelele au fost selectate în urma unui sondaj efectuat în rândul publicului suedez. Aceştia au fost întrebaţi care personalităţi din vremurile noastre exprimă cel mai bine ideea de bunătate şi compasiune.
Angelina Jolie este ambasador ONU al bunăvoinţei şi este faimoasă pentru milioanele de dolari donate oamenilor neprivilegiaţi prin intermediul fundaţiei caritabile pe care a înfiinţat-o împreuna cu partenerul ei de viaţă, actorul Brad Pitt.
Printre alte imagini publicate se regăseşte cea a unui model masculin în bustul gol plimbându-se printre valuri, dar şi o poză alb-negru în prim-planul căreia se află un cuplu pe punctul de a se săruta. Inedita versiune a Noului Testament va fi publicată în Statele Unite la sfârşitul lunii octombrie şi se preconizează o lansare în Marea Britanie în lunile următoare. Potrivit editorilor, când noua Carte a fost lansată în Suedia, în 2007, vânzările totale ale Bibliilor au crescut cu 50%. Cartea s-a vândut iniţial în galerii de artă şi magazine de modă, înainte de a ajunge pe rafturile librăriilor.
Soderborg insistă că nu este o persoană religioasă în mod special, explicând că a facut acest lucru pentru ca Biblia să fie mai accesibilă. Scopul acestuia este sa facă "o versiune a Bibliei pe care oamenii chiar să dorească să o deschidă, nu să o ascundă sau s-o uite, pur si simplu, pe un raft".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Angelina Jolie Bono Nelson Mandela Biblia
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close